Chocolate Chip Cookies är mycket goda kakor med hackad choklad som är enkla att göra med detta recept. Kakorna blir snarare hårda än mjuka och sega, men ändå ganska mjuka för att vara hårda... :)
Tid: 70 minuter varav 30 min i frysen och 2x10 min i ugnen
Näringsvärde per kaka (21 g): 101 kalorier, 8 g kolhydrater, 7 g fett, 2 g protein
Planeringstips
Kakdegen går att förbereda och förvara (upp till 3 veckor) i frysen fram till gräddning. Perfekt alltså att ha på lut i frysen när man vill bjuda på nygräddade kakor.
Hållbarhet och förvaring
Kakorna går bra att frysa och håller sig då minst 3 månader.
Kommentarer och betyg
️ Skrivet av Siw
Nej tack! Det här receptet var inget vidare! Kakorna flöt ut och blev väldigt, väldigt tunna och lösa. Gick sönder när jag skulle ta dom från plåten. Smakade inget bra heller.
webmaster
Svar till
Matte
️ Skrivet av Susanne
Vad bra att det blev gott även med mintchoklad!
️ Skrivet av Matte
Jodå funkar fint med mint chokladen blir tom godare i mitt tycke.
️ Skrivet av Lisa
Om man endast har mintchoklad hemma (mörk), går det att laga med den eller blir det inte så gott?
️ Skrivet av Fanny
Hej jag ska ge ett förslag, jag tycker att du ska skriva på utrustning du behöver att plastfolie behövs. Jag hade inget sånt hemma så jag använde plåtfolie med en lite plastkasse i stället vilket också fungerar. Jag har ingen elvisp utan använder en mixerstav vilket fungerar bra. När man häller i nötter och choklad så är mixerstaven jätte bra för då blir både chokladen och nötterna mindre och smälter in vilket blir väldigt gott.
Välkommen till min receptsajt och matblogg! Det är jag som gjort alla recept och programmerat sajten! Hoppas du hittar
något som faller dig i smaken! /Susanne Jarl