| Efterrätter
| Tårtor & bakelser
|
Schweizernötstårta
Mycket god schweizernötstårta. Mjuk och saftig mandelbotten toppad med tryffel av schweizernötchoklad.
Tid: ca 45 minuters jobb + 25 min i ugnen + 2 timmar att svalna och stelna
8-10 portioner
Ingredienser:
Mandelbotten:
- 100 g smör
- 100 g sötmandel
- 2 st ägg
- 1 dl strösocker
- 1 dl farinsocker eller strösocker
- 1,25 dl vetemjöl
Tryffel:
- 1 dl vispgrädde
- 200 g schweizernötchoklad
- 2 tsk smör
Servering:
- ca 4-5 dl vispgrädde
Vegetariskt
Utrustning:
- mandelkvarn
- elvisp med vispar
Ugn:
- 175 °C i mitten av ugnen i 25 minuter med över- och undervärme
Gör så här:
Näringsvärden
Näringsvärde per portion, beräknat på 10 portioner (131 g): 565 kalorier, 34 g kolhydrater, 45 g fett, 7 g protein
Hållbarhet och förvaring
Förvara i kylskåp där den håller sig minst 2 veckor. Kan även frysas och håller sig då minst 3 månader.