| Efterrätter
| Kladdkakor
|
Kolakladdkaka
Baka den här goda kolakladdkakan med chokladbitar i. Jag hackar chokladen grovt så det blir ganska stora goda bitar choklad. Kladdkakan kan serveras ljummen så att chokladen är smält och kladdkakan är krämig rakt igenom. Men den är också god kylskåpskall, då kommer chokladbitarna fram mera eftersom de då är hårda och kakan är mjuk. Prova gärna båda varianterna. Otroligt goda, båda två!
Tid: 35 minuter + minst en timme att svalna
8 bitar
Ingredienser:
- 100 g smör
- 100 g mörk choklad
- 2 dl farinsocker
- 2 tsk vaniljsocker
- 0,5 tsk salt
- 2 st ägg
- 1,5 dl (90 g) vetemjöl
Ev: Garnering:
- ev. ca 25 g chokladknappar eller grovhackad choklad
Servering:
- ev. ca 4 dl vispgrädde
- ev. ca 4-8 portioner vaniljglass
Vegetariskt
Utrustning:
- 1 st form med löstagbar kant / springform ca 20 cm i diameter
- ev. elvisp med vispar
Ugn:
- 175 °C i mitten av ugnen i ca 22 minuter med över- och undervärme
Gör så här:
Näringsvärden
Näringsvärde per bit (71 g): 297 kalorier, 33 g kolhydrater, 16 g fett, 4 g protein
Hållbarhet och förvaring
Kolakladdkakan håller sig minst 3 veckor i kylskåp. Den kan även frysas och håller sig då minst 3 månader. Tänk dock på att eventuell choklad som garnering ovanpå kakan kan bli lite missfärgad när den utsätts för lägre temperaturer.