Näringsvärde per portion (90 g): 229 kalorier, 35 g kolhydrater, 8 g fett, 3 g protein, 2 g fibrer
Serveringstips
Äppelkakan kan serveras med vaniljsås eller grädde så blir det som en efterrätt.
Tips för att undvika tillsatser
Använd äkta smör och ekologiskt vetemjöl.
Hållbarhet och förvaring
Äppelkakan går bra att frysa. Den håller sig minst 3 månader i frysen. I rumstemperatur håller sig äppelkakan minst 5 dagar.
Kommentarer och betyg
webmaster
Svar till
Madeleine
️ Skrivet av Susanne
Nej tyvärr kan man inte byta ut vetemjöl mot mandelmjöl i den här kakan eftersom dessa mjöl har väldigt olika egenskaper och vetemjölets specifika egenskaper behövs i detta recept för att få en mjuk och fluffig kaka. Mandelmjöl ger en mer kompakt kaka och kan nog fungera i receptet på äppelkladdkaka och olika recept på äppelpaj. Kul att du tycker om kakan!
️ Skrivet av Madeleine
Supergod kaka!! Kan man byta ut vetemjöl mot mandelmjöl?
️ Skrivet av Sliva
Tack
️ Skrivet av Hans-Jürgen
Tack, för ett jättebra recept! Enkelt att baka efter. Svårt att misslyckas. Ps. Kaka gå även utmärkt att frysa ner.
Vänligen H.-J
webmaster
Svar till
NP
️ Skrivet av Susanne
Tack! Ja det stämmer bra och dessutom finns det måttomvandling på respektive ingredienssida som är ett klick bort.
Välkommen till min receptsajt och matblogg! Det är jag som gjort alla recept och programmerat sajten! Hoppas du hittar
något som faller dig i smaken! /Susanne Jarl