Låt koka upp under omrörning. Sänk värmen och låt småkoka ett par minuter. Smaka av med salt och kalvfond. Rör i mer soja om du vill ha mer sojasmak och mörkare färg.
Servera!
Koka upp under omrörning.Koka gräddsåsen på svag värme.
Näringsvärde per portion (142 g): 337 kcal, 10 g kolhydrater, 32 g fett, 4 g protein, 0 g fibrer
LCHF Tips
Ta vispgrädde.
Tips för att undvika tillsatser
Använd vispgrädde. Matlagningsgrädde innehåller alla möjliga konstiga ämnen (läs på förpackningen). Vispgrädden smakar dessutom bättre. Om du tycker det blir för mycket fett, ersätt en del av vispgrädden med mjölk eller vatten.
Variationstips
Man kan ta valfria proportioner av mjölk och grädde och grädde med valfri fetthalt så att den färdiga såsen får önskad fetthalt.
Hållbarhet och förvaring
Gräddsåsen kan förvaras i kylskåp där den håller sig minst 5 dygn. Den kan enkelt värmas upp igen.
Kommentarer och betyg
️ Skrivet av Jonas
Favoritreceptet för gräddsås!
️ Skrivet av Åke Andersson
Härligt gräddig sås. Enkel att slå samman. Utmärkt recept Tack!
️ Skrivet av Braxt
Riktigt dåligt recept, fick ägna 40 minuter till att försöka rädda eländet
️ Skrivet av Joy
Tack för recepten!!
Såsen var mycket god och jättelätt…
️ Skrivet av Joel
Denna är GRYM, såsen har fått massor av beröm utav alla jag serverat :)
️ Skrivet av Elin
Såsen blev super good, jag tog dok en kycklingbuljong tärning istället för kalvfond.
Både maken och min 9månaders åt med god aptit
️ Skrivet av Joselyn
Detta är min go-to gräddsås. Perfekt till rester då man kanske inte har någon steksky. Den är såå god
️ Skrivet av Peter
Till dom sista 2 gnällspikarna: Har ni verkligen testat såsen? har gjort den här massor med gånger och verkligen alla som smakat den har tyckt den varit helt suverän! Antingen har ni gjort fel eller så har ni bara kass smak!
️ Skrivet av Ljubo
Hej..
Denna gräddsås ska inte få heta gräddsås... tillvägagångssättet är heeelt fel..
Och smaken är bläää..
Värsta såsen ever...
Gör om gör rätt.
Annars håll dig bort från köket.
️ Skrivet av Michel
Ursäkta, men receptet tillhör ingen matblogg. Kom hem nyss och min tjej hade lagat denna hemska sås från ett odugligt recept. Ska vetemjöl användas så rörs det ut med smör och finns ingen anledning att komplicera till det så som du föreslår. Mjölken skrotas allt mer än en skvätt. Det blir annars ingen gräddsås. Steksky o soja är allt övrigt som behövs. Mjöl max en matsked, vart får du 3 ifrån?
Sluta dela kassa recept
️ Skrivet av Malak
Jag vill skicka till mig nya recept
Tack
️ Skrivet av Victor Hugo Garrido
Hejsan. har kolla på nätet, efter en sås som jag älskade så mycket. men hittar inte den, och den var champinon&räkor sås i grädde förstått. .Men det var längensen.
️ Skrivet av Jayamila
Man kan även reda en sås med potatis eller majs stärkelse om det är gluten man vill undvika
️ Skrivet av Magnus
Stekskyn brukar åka i samt en klick svartvinbärsgelé tycker jag är gott
️ Skrivet av Jotta
Funkar lika bra om man blandar alla de våta ingredienserna och använder idealmjöl för att få till önskad konsistens. Kanongod sås som kan göras ännu godare med önskad kryddning!
️ Skrivet av Martin
Det är minst en msk för mycket mjöl i detta recept. Det blir tjockt som klister och får spädas med 2 dl vätska till minst!
️ Skrivet av Maritza
Den här recepten känns som dubbelt. Ska man ha både grädde och mjölk? Tack för svar
️ Skrivet av Madelene
Tack för en grym sås gräddsås. Istället för grädde och mjölk hade vi mjölkfritt alternativ som iMat och mina barn älskade den. Så denna sås kommer sparas. Den blev sååå fluffig och god.
webmaster
Svar till
TantKakelugn
️ Skrivet av Susanne
Ja visst, detta är en klassisk gräddsås. :) Visst kan man reda med annat dock blir det ju inte riktigt samma sak med ägg plus att den inte går att värma i mikron.
Men i vilket fall som helst så har jag valt att tillåta en liten mängd kolhydrater i mina LCHF-recept. Vill man ha noll kolhydrater så får man göra om recepten själv precis som man vill. :)
Har du några bra tips på LCHF-recept som du tycker borde finnas på recepten.se så tar jag tacksamt emot dessa. Hör av dig.
Svar till
Susanne
️ Skrivet av TantKakelugn
Det finns ju annat man kan reda sås med iofs. :) Ägg t ex. Krasst sett är ju detta bara en helt vanlig gräddsås.
webmaster
Svar till
TantKakelugn
️ Skrivet av Susanne
Nej men det är väldigt lite vetemjöl i förhållande till övriga ingredienser så GI totalt sett blir väldigt lågt. Men vill man äta noll kolhydrater så får man skippa vetemjölet och äta blaskig sås. Då är det kanske bättre att göra en sås på crème fraiche istället.
Svar till
Susanne
️ Skrivet av TantKakelugn
Vetemjöl är väl inte speciellt LCHF? O_o
webmaster
️ Skrivet av Susanne
Receptet är nu uppdaterat med tydligare beskrivning. Jag har även ändrat till 2 dl grädde och 2 dl mjölk som utgångspunkt. Men man kan ta vilka proportioner man vill. Min rekommendation är att använda äkta vispgrädde. Tyvärr innehåller matlagningrädde en massa otrevliga tillsatser (läs på förpackningen) så jag har slutat köpa det och har tänkt att successivt ta bort den ingrediensen från alla recept. Dessutom smakar vispgrädde bättre. Tycker man att vispgrädde blir för fett kan man alltid ersätta en del av den mot mjölk eller vatten.
webmaster
Svar till
kerstin hagström
️ Skrivet av Susanne
Du får "fuska" med att använda kalvfond. Den och även lite soja ger väldigt god smak.
️ Skrivet av kerstin hagström
tycker inte jag får gräddsåsen perfekt till kalvsteken,kan ju inte späda ut skyn hur mycket som helst.Vill göra en stor sats sås,vilket jag tycker är omöjligt.