Gräddsås

Enkelt recept på en mycket god gräddsås som passar bra att servera till kött.
Gräddsås
Tid: 10 min
4 portioner

Ingredienser:

Skriv ut   Kopiera länk   Mejla

Gör så här:

  1. Mät upp vetemjölet. Vispa ut mjölet i hälften av grädden. Vispa till en slät smet utan klumpar.

    Vispa sedan ner resten av grädden och därefter mjölken till en tunn klumpfri sås.

    vetemjöl i såskastrull
    Vetemjöl i såskastrull.
    mjölet utvispat i grädden
    Mjölet utvispat i grädden.
    vispa ner resten av grädden och mjölken
    Vispa ner resten av grädden och mjölken.
  2. Vispa ner kalvfond, soja och salt.

    vispa ner kalvfond, soja och salt
    Vispa ner kalvfond, soja och salt.
  3. Låt koka upp under omrörning. Sänk värmen och låt småkoka ett par minuter. Smaka av med salt och kalvfond. Rör i mer soja om du vill ha mer sojasmak och mörkare färg.

    Servera!

    koka upp under omrörning
    Koka upp under omrörning.
    koka gräddsåsen på svag värme
    Koka gräddsåsen på svag värme.

Näringsvärden

Näringsvärde per portion (142 g): 337 kalorier, 10 g kolhydrater, 32 g fett, 4 g protein, 0 g fibrer

LCHF Tips

Ta vispgrädde.

Tips för att undvika tillsatser

Använd vispgrädde. Matlagningsgrädde innehåller alla möjliga konstiga ämnen (läs på förpackningen). Vispgrädden smakar dessutom bättre. Om du tycker det blir för mycket fett, ersätt en del av vispgrädden med mjölk eller vatten.

Variationstips

Man kan ta valfria proportioner av mjölk och grädde och grädde med valfri fetthalt så att den färdiga såsen får önskad fetthalt.

Hållbarhet och förvaring

Gräddsåsen kan förvaras i kylskåp där den håller sig minst 5 dygn. Den kan enkelt värmas upp igen.

Kommentarer och betyg

Vill du ha svar?
info
Skrivet av Jonas
Favoritreceptet för gräddsås!
Skrivet av Åke Andersson
Härligt gräddig sås. Enkel att slå samman. Utmärkt recept
Tack!
Skrivet av Braxt
Riktigt dåligt recept, fick ägna 40 minuter till att försöka rädda eländet
Skrivet av Joy
Tack för recepten!!
Såsen var mycket god och jättelätt…
Skrivet av Joel
Denna är GRYM, såsen har fått massor av beröm utav alla jag serverat :)

Visa alla kommentarer

Recept och foto: Susanne Jarl

Susanne Jarl
Välkommen till min receptsajt och matblogg! Det är jag som gjort alla recept och programmerat sajten!
Hoppas du hittar något som faller dig i smaken!
/
facebook instagram twitter Pinterest