Jättegoda syltkakor som är enkla att göra med detta recept. Klassiska småkakor som alla gillar, både stora och små. Använd den sylt du föredrar, bara den är fast och inte rinnande.
Näringsvärde per kaka (16 g): 71 kalorier, 8 g kolhydrater, 4 g fett, 1 g protein, 0 g fibrer
Variationstips
Prova olika sorters sylt eller gelé t.ex. vinbärsgelé, hjortronsylt eller blåbärssylt. Tänk bara på att sylten måste vara fast i konsistensen (ej rinnig).
Hållbarhet och förvaring
Tänk på att låta kakorna svalna ordentligt först. Förvara sedan i rumstemperatur, gärna i en plåtburk, de håller sig åtminstone 2 veckor. De går också bra att frysa och håller sig då minst 6 månader.
Kommentarer och betyg
️ Skrivet av Marita
Inget bakpulver?
️ Skrivet av Stefan Pettersson
Hej har du något bra recept på mördeg utan socker jag är diabetiker men jag har försökt göra sockerkakor på sötströ men kakan blir smulig och tor har försökt göra hallongrottor på stevia sötströ men det blir bara trort och vill inte hålla ihop har du bra tips?
️ Skrivet av kakproffs
om man inte gillar sylt kan man ta röda svarta eller vita vinbär! (supergott!)
️ Skrivet av Petter
Tack vare tipset om mjölet och elvispen lyckades jag för första gången med mördegen, tack!
Välkommen till min receptsajt och matblogg! Det är jag som gjort alla recept och programmerat sajten! Hoppas du hittar
något som faller dig i smaken! /Susanne Jarl