Lika goda som vanliga mazariner men betydligt mindre jobb. Ett riktigt bra recept som jag gjort många gånger! Sötmandel och bittermandel ger den goda mandelsmaken så att det verkligen smakar mazarin! Ett tips är att smaksätta glasyren, den kan även färgas om man vill.
Näringsvärde per mazarin (47 g): 183 kalorier, 22 g kolhydrater, 10 g fett, 2 g protein, 0 g fibrer
Serveringstips
Tänk på att det tar ca en timme innan glasyren stelnat ordentligt så gör glasyren till mazarinerna i god tid.
Variationstips
Testa med olika smaksättningar av glasyren. Apelsinjuice, citronsaft, apelsinsaft, flädersaft, limesaft m.m. fungerar utmärkt! Man kan även färga glasyren med hushållsfärg.
Hållbarhet och förvaring
Mazarinerna går bra att frysa UTAN glasyr. Hållbarhet i frysen är minst 3 månader. De håller sig annars minst en vecka i rumstemperatur men glasyren smälter lätt och håller sig fin endast ca 1 dygn.
Kommentarer och betyg
️ Skrivet av Vilmer
Hej den var jätte god kan du göra med choklad i?
️ Skrivet av Mia
Hej! Har ingen mandelkvarn, hur mycket är 30 Mandlar i gram? Och 5?
️ Skrivet av Nich Cson
Fantastiskt enkla och goda. Jag gjorde på mandelmassa och i bullformar istället och det gick alldeles utmärkt. Tack för bra tips!
️ Skrivet av Ola Forslund
Bra upplägg.
Perfekt för nybörjare med bilderna och den enkla beskrivningen.
Nu ska här bakas.....
️ Skrivet av Mimi
Har gjort dessa mazariner många gånger. Men om jag ska baka en mazarinkaka istället behöver jag ändra något i receptet (mängden på ingredienserna) hur lång gräddningstid behövs det fär gräddning i bakform?
Välkommen till min receptsajt och matblogg! Det är jag som gjort alla recept och programmerat sajten! Hoppas du hittar
något som faller dig i smaken! /Susanne Jarl