Lätta Mazariner

Lika goda som vanliga mazariner men betydligt mindre jobb. Ett riktigt bra recept som jag gjort många gånger! Sötmandel och bittermandel ger den goda mandelsmaken så att det verkligen smakar mazarin! Ett tips är att smaksätta glasyren, den kan även färgas om man vill.
Lätta Mazariner
Tid: ca 45 min, varav 15 min i ugnen
20 st

Ingredienser:

Glasyr:

Vegetariskt

Utrustning:

Ugn:

  • 200 °C i mitten av ugnen i ca 12-15 minuter med över- och undervärme
Skriv ut   Kopiera länk   Mejla

Gör så här:

  1. Mät upp smöret och lägg i en bunke och tillsätt strösockret.

    Låt detta stå framme i rumstemperatur så att smöret blir mjukt. Gör under tiden nästa steg.

    smör och strösocker
    Smör och strösocker.
  2. Placera ut aluminiumformarna på en plåt.

    aluminiumformar på plåt
    Aluminiumformar på plåt.
  3. Mal sötmandeln och bittermandeln.

    mald sötmandel och bittermandel
    Mald sötmandel och bittermandel.
  4. Vispa strösocker och smöret som nu blivit mjukt till en jämn smet med elvisp med vispar (som du kan fortsätta använda genom hela receptet).

    strösocker och smör ihopvispat
    Strösocker och smör ihopvispat.
  5. Tillsätt ägg, vaniljsocker och bakpulver. Vispa snabbt ihop till en jämn smet, gärna med elvisp.

    ägg, vaniljsocker, bakpulver tillsatt
    Ägg, vaniljsocker, bakpulver tillsatt.
    smör, strösocker, ägg, vaniljsocker, bakpulver blandat
    Smör, strösocker, ägg, vaniljsocker, bakpulver blandat.
  6. Tillsätt de malda mandlarna, vetemjölet och mjölken och rör snabbt ihop till en jämn smet, gärna med elvispen.

    Tänk på 1: När du mäter upp vetemjölet, gräv inte med decilitermåttet i mjölpåsen för då packas mjölet och man tar för mycket. Häll istället upp mjölet i litermått eller väg det.

    Tänk på 2: När du rör/vispar ihop smeten, arbeta inte smeten längre tid än nödvändigt för att den ska bli blandad.

    mald mandel, vetemjöl, mjölk tillsatt
    Mald mandel, vetemjöl, mjölk tillsatt.
    mazarinsmeten klar
    Mazarinsmeten klar.
  7. Fördela smeten i aluminiumformarna.

    mazarinsmeten fördelad i aluminiumformar
    Mazarinsmeten fördelad i aluminiumformar.
  8. Grädda i mitten av ugnen i 200°C i ca 12-15 minuter. Mazarinerna ska bara få lite färg.

    Låt mazarinerna svalna under bakhandduk.

    mazarinerna gräddas i ugnen
    Mazarinerna gräddas i ugnen.
    gräddade mazariner
    Gräddade mazariner.
  9. Häll florsockret i en liten skål och häll på juice eller vatten och rör till en jämn glasyr.

    florsocker och vatten
    Florsocker och vatten.
    glasyr till mazariner
    Glasyr till mazariner.
  10. Bred på glasyren på mazarinerna. Strö ev. på mandelspån innan glasyren stelnat. Låt glasyren stelna före servering.

    glasyren breds på
    Glasyren breds på.
    mazariner med glasyr
    Mazariner med glasyr.

Näringsvärden

Näringsvärde per mazarin (47 g): 183 kalorier, 22 g kolhydrater, 10 g fett, 2 g protein, 0 g fibrer

Serveringstips

Tänk på att det tar ca en timme innan glasyren stelnat ordentligt så gör glasyren till mazarinerna i god tid.

Variationstips

Testa med olika smaksättningar av glasyren. Apelsinjuice, citronsaft, apelsinsaft, flädersaft, limesaft m.m. fungerar utmärkt! Man kan även färga glasyren med hushållsfärg.

Hållbarhet och förvaring

Mazarinerna går bra att frysa UTAN glasyr. Hållbarhet i frysen är minst 3 månader. De håller sig annars minst en vecka i rumstemperatur men glasyren smälter lätt och håller sig fin endast ca 1 dygn.

Kommentarer och betyg

Vill du ha svar?
info
Skrivet av Vilmer
Hej den var jätte god kan du göra med choklad i?
Skrivet av Mia
Hej! Har ingen mandelkvarn, hur mycket är 30 Mandlar i gram? Och 5?
Skrivet av Nich Cson
Fantastiskt enkla och goda. Jag gjorde på mandelmassa och i bullformar istället och det gick alldeles utmärkt. Tack för bra tips!
Skrivet av Ola Forslund
Bra upplägg.
Perfekt för nybörjare med bilderna och den enkla beskrivningen.
Nu ska här bakas.....
Skrivet av Mimi
Har gjort dessa mazariner många gånger. Men om jag ska baka en mazarinkaka istället behöver jag ändra något i receptet (mängden på ingredienserna) hur lång gräddningstid behövs det fär gräddning i bakform?

Visa alla kommentarer

Recept och foto: Susanne Jarl

Susanne Jarl
Välkommen till min receptsajt och matblogg! Det är jag som gjort alla recept och programmerat sajten!
Hoppas du hittar något som faller dig i smaken!
/
facebook instagram twitter Pinterest