Toscakaka
Mycket god toscakaka - en mjuk och saftig sockerkaka med ett knaprigt toscatäcke med kolasmak. Passar bra till fikat. Mums!
Tid: 1 timme
8-10 bitar
Ingredienser:
Till formen:
Toscakaka:
Toscaglasyr:
Vegetariskt
Utrustning:
Ugn:
Lär dig mer om ugnsinställningar Så gör du med en varmluftsugn
Kakan: 175 °C i nedre delen av ugnen i 20-25 minuter med över- och undervärmeMed toscaglasyr: 175 °C i mitten av ugnen i ca 20 minuter med över- och undervärme
Gör så här:
Näringsvärden
Näringsvärde per bit, beräknat på 10 bitar (90 g): 383 kalorier, 36 g kolhydrater, 24 g fett, 5 g protein, 1 g fibrer
Serveringstips
Använd en vass kniv när du skär upp toscakakan eftersom glasyren är ganska hård.
Tips & tricks
Istället för mandelspån kan man skålla och skala mandel själv och hacka eller hyvla den. Istället för mandelspån kan man också ta hackad mandel.
Variationstips
Smaksätt sockerkakssmeten med 1-2 tsk vaniljsocker och/eller rivet skal av en halv apelsin.
Hållbarhet och förvaring
Toscakakan går bra att frysa.
️ Skrivet av Cecilia
2024-05-30 18:04
Hej! Jag undrar om det blir lagom att dubbla receptet om man vill göra i långpanna? Tack på förhand.
️ Skrivet av Anita
2024-02-28 11:57
Ljuvligt god.
️ Skrivet av Cecilia
2024-01-11 21:02
Perfekt! Och så bra instruerat i detalj hur den ska svalna osv
️ Skrivet av Carina
2023-08-19 15:37
Jag provade att byta ut mandeln mot rostade sesamfrön. Blev väldigt gott
️ Skrivet av Hockey
2023-07-18 20:04
Otroligt att följa dina recept, lyckas alltid men detta måste vara en av de bästa som finns Stort TACK
Recept och foto: Susanne Jarl