Köttfärssås

Mycket god köttfärssås som går snabbt att göra. Smaksätt gärna med vitlök och chili, blir supergott! Perfekt vardagsmat, passar även bra till matlåda.
köttfärssås
Tid: 20 minuter
3-4 portioner

Ingredienser:

Laktosfritt
Glutenfritt

Utrustning:

Skriv ut   Kopiera länk   Mejla

Tillaga så här:

  1. Hacka den gula löken. Hetta upp en stekpanna med smör eller olja.

    instruktion steg 1 köttfärssås
    Stekpanna med smör.
  2. Stek den hackade löken och färsen i stekpannan på medelvärme utan att det blir bränt. Finfördela färsen med en stekspade eller trägaffel. Tillsätt mer smör eller olja om det behövs.

    Strö över salt och peppar.

    instruktion steg 2.1 köttfärssås
    Stek lök och färs.
    instruktion steg 2.2 köttfärssås
    Färdigstekt.
  3. Häll på krossade tomater, tillsätt tomatpuré, basilika och kalvbuljong. Pressa över vitlök (eller finhacka och strö över). Tillsätt bönor om du vill ha det.

    (Om du vill ha chilismak på köttfärssåsen så prova gärna chili explosion, chilipulver eller chilipeppar. Krydda efter behag - rör om och smaka.)

    instruktion steg 3 köttfärssås
    Tillsätt resten av ingredienserna.
  4. Rör om och låt småkoka ca 10 minuter. Smaka av med salt och svartpeppar.

    Koka under tiden ris eller pasta av valfri sort om du vill ha det (uteslut om du följer LCHF) och förbered grönsaker.

    Servera köttfärsen ev. med ris eller pasta och grönsaker.

    instruktion steg 4 köttfärssås
    Färdig köttfärssås.

Näringsvärden

Näringsvärde per portion, beräknat på 4 portioner (257 g): 277 kalorier, 7 g kolhydrater, 19 g fett, 22 g protein

Matlåda

Denna rätt är lämplig för matlådor.

Serveringstips

Servera gärna med kokt spaghetti, ris eller potatismos.

GI Tips

Välj fullkornsris, fullkornspasta eller hel bulgur.

LCHF Tips

Servera köttfärssåsen utan ris eller pasta, med t.ex. kokt broccoli eller blomkål eller andra grönsaker med lågt GI. Bönor, sallad, tomater och gurka går också bra.

Hållbarhet och förvaring

Håller sig ca 1 vecka i kylskåp. Går även att frysa.

Kommentarer och betyg

Vill du ha svar?
info
Skrivet av Wirre
Varför ska det alltid vara så mycket lök😣i alla recept, luktar unk och smakar värre.
Lagade till detta, men skippade lök, men lade till rivna morötter och ost, blev kanon🤩🤘
Skrivet av Robert
Hej,

Enkelt att laga och var jättegott. Tack för tipset.

Mvh,
Robert
Truckbröderna.se
Skrivet av john
Motsvarar inte 3 msk kalvfond mer än en köttbuljongtärning.
Jag tyckte det blev lite väl starkt.
Jag använde Bong fond så det kanske varierar mellan fabrikaten.
Fast Knorr skriver själv att en msk fond motsvarar en tärning.


Alltid tydliga och bra recept här.
Svar till Hanna Skrivet av Susanne
Tack för bra tips! Oregano är en god krydda och även trevligt att variera sig! :)
Skrivet av Hanna
Jag hade i oregano istället för basilika, för jag hade ingen basilika hemma. Och det blev så himla gott!!!

Visa alla kommentarer

Recept och foto: Susanne Jarl

Susanne Jarl
Välkommen till min receptsajt och matblogg! Det är jag som gjort alla recept och programmerat sajten!
Hoppas du hittar något som faller dig i smaken!
/
facebook instagram twitter Pinterest