Baka den här goda saftiga mjuka pepparkakan med lingonsylt. Låt den gärna stå någon dag före servering så kommer smakerna fram bättre och kakan blir ännu saftigare och mindre smulig. Servera gärna till advent eller julfika men kakan är förstås god även andra tider på året.
Låt gärna den mjuka pepparkakan stå över natten eller ett dygn före servering så blir det bara godare, saftigare och mindre smulig. Förvara pepparkakan i plastpåse i rumstemperatur där den håller sig minst 1 vecka eller i kylskåp där den håller sig minst 2 veckor eller i frysen där den håller sig minst 3 månader.
Kommentarer och betyg
webmaster
Svar till
Anna persson
️ Skrivet av Susanne
Brödformen ska ha standardstorlek, d.v.s. 1,5 liter. Jag ska förtydliga det i receptet (även om det står på sidan om brödformar som är länkad till i receptet). Tack för frågan!
️ Skrivet av Anna persson
Hej. Hur stor form behöver jag? Volym?
️ Skrivet av Jessica
Mycket god mjuk pepparkaka med lingon har bjudit på den till fika alla tyckte den var god!!
️ Skrivet av Eva Fhärm
Letade efter mormors recept från Norrbotten och hittade detta! Bytte mjölken mot filmjölk = jättegott och saftigt!
Välkommen till min receptsajt och matblogg! Det är jag som gjort alla recept och programmerat sajten! Hoppas du hittar
något som faller dig i smaken! /Susanne Jarl