Den här rabarberkakan är en underbart god, mjuk och saftig sockerkaka med rabarber i. Rabarberkakan är god som den är men passar även bra att servera med en klick vispad grädde eller vaniljsås till.
Näringsvärde per bit, beräknat på 1 kaka = 12 bitar (83 g): 214 kalorier, 32 g kolhydrater, 8 g fett, 3 g protein, 1 g fibrer
Variationstips
Byt ut kardemumma mot kanel.
Kommentarer och betyg
️ Skrivet av Anna
Du har så fina och tydliga recept. Tack! Nu undrar jag om du har provat att frysa denna kaka? Blir den blöt eller bra?
️ Skrivet av Ziba lankarani
Tack för goda och enkla recepten.
️ Skrivet av Richard
Hej! Väldigt bra recept. Jag använde dock sötningsmedel (Hermesetas) istället för strösocker då jag har diabetes. Jag använde samma mått (2 tsk, 2 dl). Det blev gott ändå, precis lagom sött för min smak. Jag använde också fryst rabarber. Jag upptäckte (i efterhand) att man måste börja en bra stund tidigare med förberedelsen av rabarbern, så att man får bort så mycket som möjligt av vattnet. Det är också lättare att skära och skala rabarbern när den fortfarande är något frusen, väntar man tills den har tinat upp blir det svårt att dela och skala eftersom den är så pass mjuk och genomblöt.
webmaster
Svar till
Josefin
️ Skrivet av Susanne
Ja det går bra med fryst rabarber! Häll bort vätska bara så det inte blir för blött, ibland blir det ju mycket is när det legat i frysen ett tag och då kan det bli lite för mycket. Skriv gärna och berätta hur det blev när du gjort kakan! :)
️ Skrivet av Josefin
Hej! kan jag använda rabarber som jag fryst in sedan förra sommaren? alltså tina upp dem och lägga i kakan enligt receptet?
Välkommen till min receptsajt och matblogg! Det är jag som gjort alla recept och programmerat sajten! Hoppas du hittar
något som faller dig i smaken! /Susanne Jarl