Stekt abborre

Ingredienser:
Sås:
Tillbehör:
Utrustning:
-
Salta och peppra abborrarna inuti och runtom, ta det försiktigt med pepparn, det ska bara var en liten gnutta. Strö ev. även på lite ströbröd.
Salta. Peppra. -
Hetta upp en stekpanna med ordentligt med smör. Sänk värmen och stek några minuter på varje sida när pannan är varmare så att abborren får lite färg.
Strö ev. över lite mer ströbröd.
Dags att börja steka. Stek abborren. -
Stek sedan på svag värme 15-25 minuter så att abborren blir genomstekt utan att bli bränd. Vänd några gånger under tiden så att den blir genomstekt. Lägg på mer smör om det behövs så att inte abborrarna bränner fast i stekpannan.
När köttet har en vit fast färg och benet lossnar lätt så är abborrarna klara.
Stek på svag värme. -
Gör en enkel sås genom att smälta mer smör direkt i stekpannan (gör ej rent emellan) och hälla på vispgrädde efter behag och röra om. Servera gärna med kokt potatis (eller blomkål om du äter enligt LCHF) och gärna något kryddgrönt t.ex. persilja eller gräslök.