Vill man ha en annan sås kan man servera med crème fraiche eller gräddfil som man kan krydda lite om man vill. Man kan också servera med smält smör smaksatt med pepparrot.
Tips & tricks
Det är viktigt att man har ordentligt med smör när man steker. Tänk på att använda äkta smör och inte margarin för det blir inte alls lika gott.
GI Tips
Stekt abborre har lågt GI så länge man inte panerar abborrarna.
LCHF Tips
Stekt abborre (utan panering och ströbröd) är perfekt LCHF mat. Servera med grönsaker istället för potatis. Blomkålsmos passar perfekt.
Tips för att undvika tillsatser
Fritt från tillsatser om du steker i äkta smör.
Variationstips
Man kan panera abborrarna genom att först doppa dem i uppvispat ägg och därefter doppa dem i ströbröd.
Abborrarna går också att grilla. Grilla på svag värme på samma sätt som man steker dem.
Hållbarhet och förvaring
Stekt abborre är godast nystekt men håller sig ca 5 dygn i kylskåp. Ostekt färsk abborre håller sig några dagar i kylskåp men är godast så färsk som möjligt.
Välkommen till min receptsajt och matblogg! Det är jag som gjort alla recept och programmerat sajten! Hoppas du hittar
något som faller dig i smaken! /Susanne Jarl