En mycket god, mjuk och saftig sockerkaka som är enkel att baka i en sockerkaksform. Använd gärna elvisp så går det snabbt och enkelt. Väl beprövat recept som jag rekommenderar dig att prova.
Näringsvärde per bit, beräknat på 12 bitar (70 g): 224 kalorier, 34 g kolhydrater, 8 g fett, 3 g protein, 1 g fibrer
Serveringstips
Servera med vispad grädde och hallon eller blåbär så har en enkel sockerkaka blivit en lyxig dessert.
Variationstips
För en sockerfri sockerkaka för diabetiker kan du byta ut strösocker mot canderel strö (läs på förpackningen). Vaniljsockret kan du antingen utesluta eller ha kvar, det är ju väldigt liten mängd.
Hållbarhet och förvaring
Sockerkakan går bra att frysa, hel, halv eller i bitar. Hållbarhet ca 6 månader. I rumstemperatur håller den sig en vecka.
Kommentarer och betyg
️ Skrivet av Hamid
Tack. Bilderna förenklar bakningen.
️ Skrivet av Johan
God kaka!
️ Skrivet av Ki
10/10
️ Skrivet av Ninni
Absolut godaste sockerkakan! Även den kräsnaste gästen sa mmmmm!
Välkommen till min receptsajt och matblogg! Det är jag som gjort alla recept och programmerat sajten! Hoppas du hittar
något som faller dig i smaken! /Susanne Jarl