Om man skär upp kakan innan den svalnat ordentligt så är den väldigt smulig så vänta helst tills den svalnat helt. Den kan gärna stå en dag innan man skär upp den.
Sikta gärna över florsocker vid servering.
Hållbarhet och förvaring
Kryddkakan håller sig minst 5 dagar i rumstemperatur. Den går bra att frysa och håller sig då minst 3 månader.
Kommentarer och betyg
️ Skrivet av peter
jag undrar angående gräddning i ugn, ska man ha både över o undervärme på? Har misslyckats med två kakor senaste veckan, pga värmen och de har stått i mitten av ugnen (har ett eget recept på mjuk pepparkaka).
webmaster
Svar till
Metoka
️ Skrivet av Susanne
Nej det spelar ingen roll. Det gäller alla recept med mjuka kakor - avlång form eller sockerkaksform med hål i mitten spelar ingen roll!
️ Skrivet av Metoka
Påverkar det gräddningen om man tar en annan form än en sockerkaksform med hål i mitten - till exempel en avlång form som dem man bakar formbröd i?
Välkommen till min receptsajt och matblogg! Det är jag som gjort alla recept och programmerat sajten! Hoppas du hittar
något som faller dig i smaken! /Susanne Jarl