En otroligt god glutenfri kladdkaka som innehåller mandelmjöl istället för vetemjöl. Otroligt god, krämig mandelkladdkaka som smälter i munnen, lagom söt och med lite sälta som förhöjer chokladsmaken. Godare än vanlig kladdkaka och lika enkel att göra.
Näringsvärde per bit, beräknat på 1 kaka = 10 bitar (113 g): 460 kalorier, 21 g kolhydrater, 40 g fett, 6 g protein
LCHF Tips
Byt ut strösockret mot lite mindre mängd sötströ, ca 1,5 dl och vaniljsockret mot halva mängden vaniljpulver.
Hållbarhet och förvaring
Förvara mandelkladdkakan i kylskåp där den håller sig minst 2 veckor. Den går även att frysa och håller sig då minst 3 månader.
Kommentarer och betyg
️ Skrivet av Mona Kiefe
Den här har blivit min favorit och jag har gjort den många gånger. Så enkel och lyckas alltid. Brukar göra dubbel sats så blir den högre. Tack för ett jättebra och gott recept.
webmaster
Svar till
Anna
️ Skrivet av Susanne
Vad roligt att läsa!! :) Ja, det här är mitt favoritrecept på kladdkaka, jag tycker den är godare än "vanlig" med vetemjöl.
️ Skrivet av Anna
Har letat länge efter en god kladdkaka som är glutenfri och har nu äntligen hittat den!!! Försöker även dra ned på socker så jag tog knappt en dl socker och inget florsocker på och den blev så himla god!!! TACK!!! Kan tillägga att jag förvarade den i kylskåp tills vi skulle äta den.
webmaster
Svar till
Jennie
️ Skrivet av Susanne
Vad roligt att du tyckte om den! Det här receptet är ett av mina personliga favoriter. 😊
️ Skrivet av Jennie
Har gjort den flera gånger och även som muffins, blir supergott varje gång 😋
Välkommen till min receptsajt och matblogg! Det är jag som gjort alla recept och programmerat sajten! Hoppas du hittar
något som faller dig i smaken! /Susanne Jarl