Otroligt god saffranskladdkaka - en kladdkaka med saffran och vit choklad som blir krämig och ljuvligt god. Servera gärna med lingongrädde som är vispad grädde blandad med lingonsylt. Perfekt att servera till dessert på advent, lucia, jul eller nyår.
Tid: ca 1 timme och 45 min varav ca 15 minuters jobb
Näringsvärde per bit, beräknat på 1 kaka = 10 bitar (110 g): 474 kalorier, 33 g kolhydrater, 36 g fett, 5 g protein, 0 g fibrer
Hållbarhet och förvaring
Förvara saffranskladdkakan i kylskåp där den håller sig minst 2 veckor. Den går även att frysa och håller sig då minst 3 månader.
Kommentarer och betyg
️ Skrivet av Shirin Amin
Om man har formar som är 20 cm och 24 cm i diameter, vilken bör man använda? Och ska något annat isåfall justeras?
️ Skrivet av Annika
Susanne, det blev ett totalt misslyckande vid steg fem. Jag gjorde exakt som det stod i receptet: smälte bara hälften av smöret på låg värme, tog bort kastrullen från plattan och rörde om med hand visp tills resten smälte, sen hade jag i chokladen (Fazer, bak) och den smälte precis som den skulle och blev till len kräm. Men när jag då hällde i det mortlade saffranet och rörde i det så separerade smöret och helt plötsligt hade jag en klump och en massa olja. Vad tusan kan ha hänt?
️ Skrivet av Ida
Om man vill byta ut sockret mot sötströ, kan det funka och vilken mängd tror du man behöver ha då? Likadant med mjölet, kan man byta ut det mot kokosmjöl och är det samma mängd?
webmaster
Svar till
Alexandra
️ Skrivet av Susanne
Roligt att höra och tack för du delar med dig av bra tips! Du bytte bara ut vetemjölet mot samma mängd kokosmjöl och i övrigt följde du receptet?
️ Skrivet av Alexandra
Jag använde kokosmjöl och resultatet blev fantastisk! :) Kommer bakas snart igen!
Välkommen till min receptsajt och matblogg! Det är jag som gjort alla recept och programmerat sajten! Hoppas du hittar
något som faller dig i smaken! /Susanne Jarl