Panerad rödspätta

Att panera rödspätta är enkelt och det går snabbt att steka. Servera gärna med den goda kalla fisksåsen. Annars är även citronsås gott till.
panerad rödspätta
Tid: 10 minuter
4 portioner

Ingredienser:

Serveringsförslag:

Skriv ut   Kopiera länk   Mejla

Gör så här:

  1. Tina rödspättafiléerna om frysta används. Låt rinna av.

    Häll upp ströbröd i en djup tallrik.

    ströbröd i djup tallrik
    Ströbröd i djup tallrik.
  2. Vänd fiskfiléerna i ströbrödet så att ströbrödet fastnar på båda sidor.

    rödspätta vänds i ströbröd på ena sidan
    Rödspätta vänds i ströbröd på ena sidan.
    rödspättan vänd i ströbröd
    Rödspättan vänd i ströbröd.
  3. Hetta upp en stekpanna med smör. När smöret slutar bubbla är det dags att börja steka.

    Stek ca 1-2 minuter per sida på medelvärme så att fisken får lite färg och blir genomstekt.

    Stek så många fiskar som får plats i taget i stekpannan, lägg sedan på en ny klick smör och upprepa tills all fisk är stekt.

    (Mina bästa tips: Stek inte fisken för länge för då går den sönder. Snåla inte med smöret. Justera värmen så att fisken blir genomstekt men inte bränd. Om fisken går sönder, ta mera smör, höj värmen och stek kortare tid.)

    • ca 25-50 g smör att steka i
    stek på ena sidan
    Stek på ena sidan.
    stek på andra sidan
    Stek på andra sidan.
  4. Servera rödspättan med kall fisksås eller varm citronsås och kokt potatis. En citronskiva kan också vara gott till liksom valfria grönsaker.

    panerad rödspätta serverad
    Panerad rödspätta serverad.

Matlåda

Denna rätt är lämplig för matlådor.

Serveringstips

Servera med kokt potatis och kall fisksås eller citronsås.

Hållbarhet och förvaring

Stekt fisk håller sig minst 5 dygn i kylskåp.

Kommentarer och betyg

Vill du ha svar?
info
Skrivet av Micke
Tack för fint genomtänkt tips
Svar till Magnus Skrivet av Susanne
Tack för tipset! Har inte provat det! :)
Skrivet av Magnus
Har man en gång börjat använda pankoströbröd till detta så finns det ingen återvändo :)

Visa alla kommentarer

Recept och foto: Susanne Jarl

Susanne Jarl
Välkommen till min receptsajt och matblogg! Det är jag som gjort alla recept och programmerat sajten!
Hoppas du hittar något som faller dig i smaken!
/
facebook instagram twitter Pinterest