Tina rödspättafiléerna om frysta används. Låt rinna av.
Häll upp ströbröd i en djup tallrik.
Vänd fiskfiléerna i ströbrödet så att ströbrödet fastnar på båda sidor.
Hetta upp en stekpanna med smör. När smöret slutar bubbla är det dags att börja steka.
Stek ca 1-2 minuter per sida på medelvärme så att fisken får lite färg och blir genomstekt.
Stek så många fiskar som får plats i taget i stekpannan, lägg sedan på en ny klick smör och upprepa tills all fisk är stekt.
(Mina bästa tips: Stek inte fisken för länge för då går den sönder. Snåla inte med smöret. Justera värmen så att fisken blir genomstekt men inte bränd. Om fisken går sönder, ta mera smör, höj värmen och stek kortare tid.)
Servera rödspättan med kall fisksås eller varm citronsås och kokt potatis. En citronskiva kan också vara gott till liksom valfria grönsaker.
Matlåda
Serveringstips
Hållbarhet och förvaring
Visa alla kommentarer
Recept och foto: Susanne Jarl