Klassiskt recept på ugnsbakad julskinka med senapsgriljering som är enkelt att göra. För att få en riktigt saftig och god julskinka så bör man välja en låg ugnstemperatur. Ju lägre ugnstemperatur desto längre tid tar det innan den är klar men desto saftigare blir den.
Den färdiga julskinkan håller sig åtminstone en vecka i kylskåp, oftast längre. Går även att frysa och håller sig då minst 3 månader.
Kommentarer och betyg
️ Skrivet av Birgitta
När man köper färdigkokt julskinka men vill ha den ljummen/varm till potatismos, blir den tillräckligt varm vid griljeringen då eller kan man förvärma i ugn innan griljeringen?
️ Skrivet av Pandan
Detta receptet gick riktigt bra med Johnny's sötstarka senap till grilljeringen. Saftig och lagom salt skinka!
Ville också tipsa om att låta julskinkan tina i rumstemperatur i några timmar så den når en innertemperatur på 10 grader innan den åker in i ugnen.
️ Skrivet av Monica Andersson
Hej Susanne!
Så har jag hamnat hos dig igen. Väntar nu på att skinkan skall svalna lite, sen skall den griljeras.
Tack för bra recept som vanligt 👍
Önskar dig en riktigt god jul och ett bättre 2021!
Kram Monica i Madrid 🎄❤️
️ Skrivet av Anna
Det var min första Jul i Sverige och den här skinkan enligt din recept gjörde en stor succé. Tack så mycket!
️ Skrivet av Pernilla
Bra recept, lätt att förstå!:) undrar varför du inte har aluminium folie runt skinkan, eller hur blir skillnaden med och utan folie? God jul
Välkommen till min receptsajt och matblogg! Det är jag som gjort alla recept och programmerat sajten! Hoppas du hittar
något som faller dig i smaken! /Susanne Jarl