Currypanerad rödspätta

Ingredienser:
- 2 st ägg
- 1,5 dl ströbröd
- 1,5 msk curry
- 1 tsk salt
- 1,5 krm vitpeppar
- ca 600 g rödspätta
- ca 50 g smör att steka i
Ev: Serveringsförslag:
- ev. 4 portioner kall räksås
- ev. 4 portioner (ca 800 g) kokt potatis
- ev. ca 250 g broccoli
- ev. ca 100 g sockerärtor
- ev. ca 0,5 st citron
-
Börja med att förbereda tillbehören du vill ha. Koka potatis, gör räksåsen, skär broccolin i mindre bitar, plocka fram sockerärtorna, skär citronen i klyftor.
- ev. 4 portioner (ca 800 g) kokt potatis
- ev. ca 250 g broccoli
- ev. ca 100 g sockerärtor
- ev. ca 0,5 st citron
- ev. 4 portioner kall räksås
-
Vispa upp äggen i en djup tallrik.
- 2 st ägg
Uppvispade ägg. -
Mät upp ströbröd, curry, salt och vitpeppar i en annan djup tallrik. Rör om så att allt blir ordentligt blandat.
Kryddor och ströbröd. Kryddor och ströbröd blandat. -
Ta en rödspättafilé i taget. Doppa i det vispade ägget på båda sidor.
- ca 600 g rödspätta
Doppa ena sidan. Vänd och doppa andra sidan. -
Lägg sedan rödspättafilén i ströbrödsblandningen. Vänd på fisken så att båda sidor blir täckta.
Doppa ena sidan i ströbröd. Vänd andra sidan i ströbrödet. -
Hetta upp en stekpanna med en rejäl klick smör, ca 25 g (resten används i nästa steg). När det slutat bubbla är det dags att börja steka fisken.
Nu kan det vara dags att koka broccolin ca 4 min och sockerärtor ca 1 min (lägg i dem på slutet).
- ca 50 g smör att steka i
Stekpanna med smör. -
Stek rödspättan ca 2 min per sida på medelhög värme. Tillsätt en klick smör mellan stekomgångarna.
(Om det blir vispat ägg och ströbrödsblandning över så kan du steka detta tillsammans som ett stekt ägg.)
Stek ena sidan. Vänd och stek andra sidan. -
Lägg över på serveringsfat allteftersom de blir färdiga. Servera sedan med tillbehören.
Klart att servera.