| Fisk och skaldjur
| Lunch
|
Currypanerad rödspätta
Mycket gott recept på rödspätta panerad med curry. Servera med en god kall räksås, kokt potatis och kokta grönsaker och en klyfta citron.
Tid: 30 minuter
4 portioner
Ingredienser:
- 2 st ägg
- 1,5 dl ströbröd
- 1,5 msk curry
- 1 tsk salt
- 1,5 krm vitpeppar
- ca 600 g rödspätta
- ca 50 g smör att steka i
Ev: Serveringsförslag:
- ev. 4 portioner kall räksås
- ev. 4 portioner (ca 800 g) kokt potatis
- ev. ca 250 g broccoli
- ev. ca 100 g sockerärtor
- ev. ca 0,5 st citron
Gör så här:
Näringsvärden
Näringsvärde per portion (214 g): 489 kalorier, 15 g kolhydrater, 33 g fett, 33 g protein, 2 g fibrer
Serveringstips
Servera gärna med kokt potatis, en god kall sås, grönsaker och citron.
Hållbarhet och förvaring
Förvara överbliven fisk i kylskåp, håller sig minst 5 dygn.
️ Skrivet av
Väldigt gott med denna currypanering, och enkelt att laga. Rekommenderas varmt!