Currypanerad rödspätta

Mycket gott recept på rödspätta panerad med curry. Servera med en god kall räksås, kokt potatis och kokta grönsaker och en klyfta citron.
currypanerad rödspätta
Currypanerad rödspätta serverad med kall räksås, kokt potatis, kokt broccoli, kokta sockerärtor och en klyfta citron.
Tid: 30 minuter
4 portioner

Ingredienser:

Ev: Serveringsförslag:

Skriv ut   Kopiera länk   Mejla

Gör så här:

  1. Börja med att förbereda tillbehören du vill ha. Koka potatis, gör räksåsen, skär broccolin i mindre bitar, plocka fram sockerärtorna, skär citronen i klyftor.

  2. Vispa upp äggen i en djup tallrik.

    currypanerad rödspätta steg 2: uppvispade ägg
    Uppvispade ägg.
  3. Mät upp ströbröd, curry, salt och vitpeppar i en annan djup tallrik. Rör om så att allt blir ordentligt blandat.

    currypanerad rödspätta steg 3: kryddor och ströbröd
    Kryddor och ströbröd.
    currypanerad rödspätta steg 3: kryddor och ströbröd blandat
    Kryddor och ströbröd blandat.
  4. Ta en rödspättafilé i taget. Doppa i det vispade ägget på båda sidor.

    currypanerad rödspätta steg 4: doppa ena sidan
    Doppa ena sidan.
    currypanerad rödspätta steg 4: vänd och doppa andra sidan
    Vänd och doppa andra sidan.
  5. Lägg sedan rödspättafilén i ströbrödsblandningen. Vänd på fisken så att båda sidor blir täckta.

    currypanerad rödspätta steg 5: doppa ena sidan i ströbröd
    Doppa ena sidan i ströbröd.
    currypanerad rödspätta steg 5: vänd andra sidan i ströbrödet
    Vänd andra sidan i ströbrödet.
  6. Hetta upp en stekpanna med en rejäl klick smör, ca 25 g (resten används i nästa steg). När det slutat bubbla är det dags att börja steka fisken.

    Nu kan det vara dags att koka broccolin ca 4 min och sockerärtor ca 1 min (lägg i dem på slutet).

    • ca 50 g smör att steka i
    currypanerad rödspätta steg 6: stekpanna med smör
    Stekpanna med smör.
  7. Stek rödspättan ca 2 min per sida på medelhög värme. Tillsätt en klick smör mellan stekomgångarna.

    (Om det blir vispat ägg och ströbrödsblandning över så kan du steka detta tillsammans som ett stekt ägg.)

    currypanerad rödspätta steg 7: stek ena sidan
    Stek ena sidan.
    currypanerad rödspätta steg 7: vänd och stek andra sidan
    Vänd och stek andra sidan.
  8. Lägg över på serveringsfat allteftersom de blir färdiga. Servera sedan med tillbehören.

    currypanerad rödspätta steg 8: klart att servera
    Klart att servera.

Näringsvärden

Näringsvärde per portion (214 g): 489 kalorier, 15 g kolhydrater, 33 g fett, 33 g protein, 2 g fibrer

Serveringstips

Servera gärna med kokt potatis, en god kall sås, grönsaker och citron.

Hållbarhet och förvaring

Förvara överbliven fisk i kylskåp, håller sig minst 5 dygn.

Kommentarer och betyg

Vill du ha svar?
info
Skrivet av Tina Olander
Väldigt gott med denna currypanering, och enkelt att laga. Rekommenderas varmt!

Visa alla kommentarer

Recept och foto: Susanne Jarl

Susanne Jarl
Välkommen till min receptsajt och matblogg! Det är jag som gjort alla recept och programmerat sajten!
Hoppas du hittar något som faller dig i smaken!
/
facebook instagram twitter Pinterest