Citroner
Recept med Citroner
Näringsvärden
Av frukten citron används mest fruktsaften som är rik på citronsyra vilket ger den sura smaken.
Citronskal används i vissa bakverk och i maträtter när man även vill ha en lite mer bitter citronsmak.
Den C-vitaminrika saften från citroner används för smaksättning i mat, bakverk, röror och drycker.
Citron skuren i skivor eller klyftor används som dekoration.
Några citronskivor i en tillbringare med kallt vatten ger en frisk dryck.
Innehållsinformation
Tillsatsfritt: Ja
Laktosfritt: Ja
Glutenfritt: Ja
Vegetariskt: Ja
Näringsvärde
Dessa näringsvärden gäller per 100 gram av citron.
Energi: | 41 kcal |
---|---|
Kolhydrater: | 7 g |
Protein: | 1 g |
Fett: | 0 g |
Fibrer: | 2 g |
Tips och info
Finns i affären:
Bland frukt och grönsaker.GI tips:
Citron är sur och har lågt GI.Hållbarhet och förvaring:
Förvara i kylskåp. Hållbarhet 2-3 veckor.Pris:
ca 20-40 kr/kgErsätt med:
Lime. Citronskal kan bytas ut mot citronarom och citronsaft kan bytas ut mot köpt pressad citron.Tips:
Köp gärna ekologiska citroner, särskilt om du ska riva och äta skalet.