Citroner

citron
Citron är gott både i bakverk och maträtter. Både saften och skalet kan användas.

Av frukten citron används mest fruktsaften som är rik på citronsyra vilket ger den sura smaken.

Citronskal används i vissa bakverk och i maträtter när man även vill ha en lite mer bitter citronsmak.

Den C-vitaminrika saften från citroner används för smaksättning i mat, bakverk, röror och drycker.

Citron skuren i skivor eller klyftor används som dekoration.

Några citronskivor i en tillbringare med kallt vatten ger en frisk dryck.

Innehållsinformation

Tillsatsfritt:  Ja

Laktosfritt:  Ja

Glutenfritt:  Ja

Vegetariskt:  Ja

Näringsvärde

Dessa näringsvärden gäller per 100 gram av citron.

Energi: 41 kcal
Kolhydrater: 7 g
Protein: 1 g
Fett: 0 g
Fibrer: 2 g

Tips och info

Finns i affären:

Bland frukt och grönsaker.

GI tips:

Citron är sur och har lågt GI.

Hållbarhet och förvaring:

Förvara i kylskåp. Hållbarhet 2-3 veckor.

Pris:

ca 20-40 kr/kg

Ersätt med:

Lime. Citronskal kan bytas ut mot citronarom och citronsaft kan bytas ut mot köpt pressad citron.

Tips:

Köp gärna ekologiska citroner, särskilt om du ska riva och äta skalet.

Kommentarer

Vill du ha svar?
info
Skrivet av Diskmedelshataren
JAG SÅG ETT RECEPT DÄR DET STOD ATT MAN SKULLE HA DISKMEDEL TILL CITRON. LÄGG TILL DET I TEXTEN

Visa alla kommentarer

Susanne Jarl
Välkommen till min receptsajt och matblogg! Det är jag som gjort alla recept och programmerat sajten!
Hoppas du hittar något som faller dig i smaken!
/
facebook instagram twitter Pinterest