Underbart gott recept på plommonpaj med god krämig fyllning med mandelmassa och rivet citronskal som blir en fin smakkombination tillsammans med de syrliga plommonen.
Näringsvärde per bit, beräknat på 12 bitar (171 g): 428 kalorier, 29 g kolhydrater, 32 g fett, 6 g protein
Variationstips
Mandelmassa kan ersättas med ett extra ägg och 1 ½ dl socker.
Plommonen kan bytas ut mot persikoklyftor (skär persikohalvor på burk i klyftor) eller urkärnade körsbär.
Kommentarer och betyg
️ Skrivet av Sussie
Fantastiskt god paj! :)
Vi älskar att äta den kall dagen efter med vaniljvisp.
Kommer att testa flera av dina recept.
webmaster
Svar till
nagham
️ Skrivet av Susanne
Prova att byta ut mandelmassan mot kokosmassa.
️ Skrivet av nagham
Hej jag tycker inte mandelmassa,kan använda inte i recepten plommon paj??? Tack
webmaster
️ Skrivet av Susanne
Svar till "prova på nytt": Tål hon inte sötmandel heller? För det brukar vara sötmandel i beskvibottnar och inte nötter.
️ Skrivet av prova på nytt :-)
hej. någon som har ett bra recept på annan ingrediens till beskvibottnar? har en väninna som inte tål nötter, man kan ju ersätta med solrosfrön. men det behövs mer för att få ihop till en kaka. Hjälp!
Välkommen till min receptsajt och matblogg! Det är jag som gjort alla recept och programmerat sajten! Hoppas du hittar
något som faller dig i smaken! /Susanne Jarl