Underbart gott recept på plommonpaj med god krämig fyllning med mandelmassa och rivet citronskal som blir en fin smakkombination tillsammans med de syrliga plommonen.
225 °C i nedre delen av ugnen i ca 30 minuter med över- och undervärme
200 °C i nedre delen av ugnen i ca 35 minuter med varmluftsfunktion
Gör så här:
Variationstips:
Mandelmassa kan ersättas med ett extra ägg och 1 ½ dl socker.
Plommonen kan bytas ut mot persikoklyftor (skär persikohalvor på burk i klyftor) eller urkärnade körsbär.
Vi älskar att äta den kall dagen efter med vaniljvisp.
Kommer att testa flera av dina recept.
⭐
webmaster
💬Svar till
nagham
✏️Skrivet av Susanne
Prova att byta ut mandelmassan mot kokosmassa.
✏️Skrivet av nagham
Hej jag tycker inte mandelmassa,kan använda inte i recepten plommon paj??? Tack
⭐
webmaster
✏️Skrivet av Susanne
Svar till "prova på nytt": Tål hon inte sötmandel heller? För det brukar vara sötmandel i beskvibottnar och inte nötter.
✏️Skrivet av prova på nytt :-)
hej. någon som har ett bra recept på annan ingrediens till beskvibottnar? har en väninna som inte tål nötter, man kan ju ersätta med solrosfrön. men det behövs mer för att få ihop till en kaka. Hjälp!
Välkommen till min receptsajt och matblogg! Det är jag som gjort alla recept och programmerat sajten! Hoppas du hittar
något som faller dig i smaken! /Susanne Jarl