Laxröra är ett gott och enkelt recept på en förrätt med kallrökt eller gravad lax som går snabbt att göra. Servera gärna röran på hembakt bröd eller rostade skivor som man kan skära på diagonalen.
Förvara röran i kylskåp fram till servering. Gör den gärna kvällen innan.
Kommentarer och betyg
️ Skrivet av Olov Brandt
Hej Tack för ännu ett mitt i prick-recept!
Enkelt och jättebra!
Jag hackade inte ner all laxen, sparade några bitar som garnering (små "rullader").
Fundrade ett tag på ett par körsbärstomatklyftor, men det blev inte av
Med vänlig hälsning,//Olle Brandt
webmaster
Svar till
Malin
️ Skrivet av Susanne
Ja det är det jag menar! 😊 Lycka till!
️ Skrivet av Malin
Hejsan!
Jag hade tänkt att ha denna röran i en smörgåstårta till helgen (det skall vara en röra till med), men jag bara undrar vad du menar med 4 portioner?
Blir det ca 4 rostade bröd med lika mycket röra som på bilden? 😊
Jag behöver bara veta proportionerna då jag gör en 12 bitars smörgåstårta 😊👍🏻
webmaster
Svar till
nabila
️ Skrivet av Susanne
Det går bra med turkisk yoghurt eller annan matlagningsyoghurt som är fast i konsistensen. Det går inte med vanlig yoghurt som är rinnande, då blir laxröran också rinnig och det vill vi inte. Om du tar t.ex. turkisk yoghurt istället för crème fraiche så tänk på att yoghurt har en lite syrligare och vassare smak än crème fraiche som är mer rund och krämig i smaken. Ett tips är att tillsätta någon matsked majonnäs för att runda av smaken lite.
️ Skrivet av nabila
hej. jag har inte crème fraishe. Går det bra med naturell yoghurt?
tack
Välkommen till min receptsajt och matblogg! Det är jag som gjort alla recept och programmerat sajten! Hoppas du hittar
något som faller dig i smaken! /Susanne Jarl