Näringsvärde per bit, beräknat på 1 kaka = 10 bitar (93 g): 230 kalorier, 28 g kolhydrater, 12 g fett, 3 g protein, 1 g fibrer
Serveringstips
Servera gärna med vispad grädde, eller glass och färska jordgubbar så blir det en fin dessert eller lyxigt fika.
Hållbarhet och förvaring
Jordgubbskakan håller sig några dagar i rumstemperatur, en vecka i kylskåp och minst 3 månader i frysen.
Kommentarer och betyg
️ Skrivet av Elsa
Hej! Tack för ännu ett jättebra recept! Jag älskar dina recept då de är så tydliga och enkla att följa med bra steg för steg instruktioner och bilder! Det är så uppskattat ska du veta! En liten sak bara, du får gärna skriva in på steg 1 att man ska sätta på ugnen, jag glömde det😅 och smeten fick vänta lite. I många andra recept står det och det brukar hjälpa tycker jag👍 I övrigt toppen som vanligt:)
️ Skrivet av judit
Jordgubbskakan ser väldigt god ut. Jag förmodar att det
går utmärkt att använda frysta jordgubbar. Behöver
jordgubbarna tinas i förväg? Eller kan man ha i de
frysta jordgubbarna direkt? Jag tror att de behöver tinas,
men du får ge mig svaret på denna fråga.
Tack på förhand.
️ Skrivet av Gunilla Bäckström
I morgon gäster på lunch och då bjuder jag på jordgubbskakan.
Det blir första gången jag gör den men den kan bara vara god!
️ Skrivet av Lina
Kakan blev jättegod och väldigt uppskattad av alla jag bjudit den på.
Välkommen till min receptsajt och matblogg! Det är jag som gjort alla recept och programmerat sajten! Hoppas du hittar
något som faller dig i smaken! /Susanne Jarl