
webmaster
Lägg gelatinbladen i blöt.
Snitta upp vaniljstången och gröp ur de svarta små fröna med en tesked.
Häll upp grädde och strösocker i en kastrull. Lägg i både vaniljstången och de urgröpta svarta fröna. Tillsätt citronarom eller rivet skal av citron.
Låt koka upp och puttra några minuter.
Ta av kastrullen från plattan (det är superviktigt!) och vispa sedan ner gelatinbladen som du först kramar ur vattnet ur. Gelatinbladen smälter av den varma grädden, vispa tills allt smält och det blivit en jämn blandning. Ta bort vaniljstången.
Häll upp i portionsskålar. Låt gärna svalna lite först i rumstemperatur och ställ sedan in i kylskåp. Täck gärna över med något. (Är det kallt utomhus kan man ställa ut dem direkt, övertäckta.)
Mät upp vatten och socker i en kastrull och lägg i kanelstång.
Skala äpplena och skär i mindre bitar. Lägg i hälften av äppelbitarna och låt koka till äppelmos ca 10-15 min. (Om det skulle bli torrt kan man tillsätta lite mer vatten.)
Skär under tiden andra hälften av äppelbitarna i ännu mindre bitar, ca 1 cm tärningar.
Tillsätt äppeltärningarna till äppelmoset. Låt koka ca 5 min.
Lägg äppeltoppingen ovanpå pannacottan.
Servera direkt eller ställ in i kylskåp fram till servering. Pudra gärna över lite kanel vid serveringen.