Supergod syrlig citronglass som du enkelt gör själv. Mycket godare än köpt. Eftersom glassen innehåller pressad citron och turkisk yoghurt så kan glassen bli lite mer isig än om man gör t.ex. vaniljglass med enbart vispgrädde. Om du har en glassmaskin är det inga problem. Har du inte glassmaskin kan du om du vill ersätta turkiska yoghurten mot vispad vispgrädde. Du kan också utesluta äggvitorna eller vispa upp dem för sig efter att ha separerat äggulorna som vispas med sockret. Dessa åtgärder gör glassen mindre isig, var även noga med att röra i glassen under infrysningen för att minska iskristallerna.
Tid: 15 minuter + ca 20 min i glassmaskin eller 3-4 timmar i frysen
Näringsvärde per portion (242 g): 431 kalorier, 22 g kolhydrater, 34 g fett, 8 g protein, 2 g fibrer
Serveringstips
Servera med färska bär.
LCHF Tips
Använd sötströ eller annat sötningsmedel istället för strösocker.
Hållbarhet och förvaring
Håller sig minst 3 månader i frysen. Låt tina ca 30 minuter i rumstemperatur eller 1-2 timmar i kylen.
Kommentarer och betyg
webmaster
Svar till
Beatrisz Pintér
️ Skrivet av Susanne
Tack för att du delar med dig! Bra att veta att det blev bra! Du kan alltid ha glassen längre tid i frysen.
️ Skrivet av Beatrisz Pintér
Hej jag gjorde denna glass, men jag körde med elvisp och jag använde sötströ i stället för socker och vaniljarom. Och citrusarom och saften av en citron i stället för skalet den blev lite syrlig men god. Sedan frös jag dem i frysen men den var inne mer än 4 timmar.
️ Skrivet av Anetthe
Superfräsch glass, addera mer socker/vaniljsocker beroende på citronernas surhet. Det gjorde jag- god syrlig vuxensmak!
webmaster
Svar till
Linda
️ Skrivet av Susanne
Då ligger nog felet hos själva glassmaskinen. Oavsett glass-smet ska den frysa smeten. Så läs instruktionerna för glassmaskinen. Om jag ska gissa så tror jag att du inte haft den i frysen tillräckligt länge om du har en sådan man ställer i frysen eller ett frysblock som ska ligga i frysen.
️ Skrivet av Linda
Jag körde min smet i glassmaskinen i 45 minuter men den hade fortfarande rinnig konsistens. Vad har jag gjort för fel?
Välkommen till min receptsajt och matblogg! Det är jag som gjort alla recept och programmerat sajten! Hoppas du hittar
något som faller dig i smaken! /Susanne Jarl