Browniecheesecake med chokladganache
Baka den här magiskt goda kakan och du kommer inte ångra dig! Så underbart god och enkel att göra!
Browniesmet i två lager med cheesecake-kräm mellan, toppad med en underbar chokladkräm, en fin ganache. De olika lagrens smak och konsistens gifter sig fint.
Mjuk och saftig browniebotten med lite nötcrunch blir väldigt gott tillsammans med den krämiga cheesecakesmeten. Att sedan toppa detta med en härligt gräddig chokladkräm så där lagom fast utan att bli hård blir bara så gott!
Denna tårta blir verkligen perfekt smakmässigt och praktiskt uppfyller den också alla krav på att kunna lyftas över enkelt till serveringsfat och att det går enkelt att skära snygga bitar som också blir väldigt estetiskt tilltalande med de olika lagren i olika färger.
Denna browniecheesecake är en klar favorit. En underbar tårta med lyxkänsla som är enkel att baka!
Ingredienser:
Cheesecakesmet:
- 300 g färskost
- 0,5 dl strösocker
- 1,5 tsk vaniljsocker
Browniesmet:
- 100 g smör
- 1 dl (65 g) hasselnötkärnor
- 2 st ägg
- 1,5 dl strösocker
- 3 msk kakao
- 0,5 tsk bakpulver
- 0,5 tsk salt
- 2 dl (120 g) vetemjöl
Chokladganache:
- 1 dl vispgrädde
- 150 g mörk choklad
- 25 g smör
Utrustning:
- 1 st form med löstagbar kant / springform ca 22 cm i diameter
Ugn:
- ca 175 °C i nedre delen av ugnen i 25 minuter med över- och undervärme
Gör så här:
Näringsvärden
Planeringstips
Hållbarhet och förvaring
Undrar om denna går att frysa ner?
Mvh Joanna
webmaster