Stek kotletterna på medelhög värme, några minuter på varje sida så de får lite färg, de ska inte bli genomstekta (det blir de senare). Salta och peppra. Lägg kotletterna på en tallrik.
Hacka lök och skär champinjonerna i skivor. Stek en stund.
Lägg tillbaka kotletterna och häll på grädde. Häll på kalvfond eller smula ner buljongtärningen. Låt småkoka ca 5 minuter. Vänd på kotletterna och småkoka 5 minuter till.
Vill du ha en tjockare sås kan du vispa ner idealmjöl och låta koka någon minut så det tjocknar.
Tillsätt hackad färsk timjan.
Servera med t.ex. kokt ris, kokt bulgur eller kokt pressad potatis och en kvist färsk timjan som dekoration.
Jag använder vispgrädde men man kan även blanda vispgrädde med vatten eller mjölk om man vill ha lägre fetthalt. Kalvfond kan bytas mot annan köttfond. Kalvbuljongtärning kan ersättas med köttbuljongtärning. Köttbuljongpulver går också bra.
Tips för att undvika tillsatser
Använd äkta vispgrädde med kort hållbarhet. Köp en köttbuljong med så få tillsatser som möjligt.
Kommentarer och betyg
️ Skrivet av David S
Gott men tyckte såsen+tillbehör passar bättre till 4 kotletter istället för 2, blev så väldigt mycket av det.
webmaster
Svar till
Annelie
️ Skrivet av Susanne
Trevligt! Tack för att du skrev! :)
️ Skrivet av Annelie
Fantastiskt gott :-)
webmaster
Svar till
Lol
️ Skrivet av Susanne
Roligt att höra!
️ Skrivet av Lol
Det blev jättegott! Lättlagat nog för en vardag och "lyxigt" nog för helgen. En ny favorit!