Att steka pannkakor är lätt och framförallt så är de hemlagade nystekta pannkakorna fantastiskt goda! Det här är ett klassiskt recept på pannkakssmet som ger goda frasiga pannkakor eller plättar. För att pannkakan ska bli tunn och frasig så gäller det att inte ta för mycket smet och att inte snåla med smöret och ha stekpannan lagom varm. Variera med olika tillbehör som olika sorters sylt, bär och vispad grädde eller glass.
Servera med sylt t.ex. jordgubbssylt, hallonsylt eller blåbärssylt.
Tips & tricks
Använd två stekpannor så går gräddningen fortare.
GI Tips
Byt ut 1 dl av vetemjölet mot grahamsmjöl för att få lite nyttigare pannkakor med fibrer. Tänk också på tillbehören. Se recept på fullkornspannkakor.
Variationstips
Tillsätt 1 tsk vaniljsocker för lite vaniljsmak på pannkakorna.
Hållbarhet och förvaring
Pannkakorna kan förvaras i kylskåp ca 5 dagar. De kan också frysas 3-6 månader. Varken efter förvaring i kylskåp eller frysen blir de lika frasiga och goda som nygräddade.
Kommentarer och betyg
️ Skrivet av Oxy
Jättebra recept
️ Skrivet av Khaekhai Sungkhagul
Underbart! pannkakor recepten.se!!!! Tack jätte jätte jätte så mycket!
️ Skrivet av Christer
Helt grymt bra och enkelt recept, världsklass!!!
️ Skrivet av Viktoria
Svar till Martin: Du måste ha glömt att vispa smeten inför varje stekning. /mvh
️ Skrivet av Martin
Det där med att låta jäsa var inget bra. Jag gjorde dubbel sats som fick jäsa i 30 minuter. Varenda pannkaka gick sönder när dom skulle vändas. Och då lät jag pannkakan ligga 5 minuter innan jag skulle vända! Däremot göra smeten och stek med en gång är det enda som får pannkakorna att hålla när man vänder dom!
Välkommen till min receptsajt och matblogg! Det är jag som gjort alla recept och programmerat sajten! Hoppas du hittar
något som faller dig i smaken! /Susanne Jarl