Recepten.se – Recept> Lunch> Kycklinggryta Thai

Kycklinggryta Thai

Recept på en mycket god kycklinggryta med röd curry som ger en god thaismak tillsammans med kokosmjölk. Denna goda maträtt går snabbt och enkelt att göra.
thai kycklinggryta
Kokosmjölk och röd curry ger god thaismak på det här receptet på kycklinggryta.
Skriv ut   Mejla
Tid: 30 minuter
Mängd: 4 portioner

Ingredienser:

Laktosfritt
Glutenfritt - Uteslut idealmjöl.

Utrustning:

Tillaga kycklinggryta så här:

  1. Skär kycklingfiléerna i mindre bitar. Hetta upp en stekpanna med lite smör eller olja.

    instruktion steg 1.1 kycklinggryta thai
    Strimlad kycklingfilé.
    instruktion steg 1.2 kycklinggryta thai
    Stekpanna upphettad med smör.
  2. Stek köttet i omgångar i några minuter så att köttet får lite färg runt om, det behöver inte bli genomstekt (för det blir det senare). Salta lite.

    Lägg över kycklingbitarna på ett fat.

    instruktion steg 2.1 kycklinggryta thai
    Kycklingbitar steks.
    instruktion steg 2.2 kycklinggryta thai
    Kycklingbitar med lite färg runtom.
    instruktion steg 2.3 kycklinggryta thai
    Kycklingbitar på ett fat.
  3. Hacka lök och skiva champinjoner. Stek lök och champinjoner i lite smör eller olja ca 5 min tills vätskan kokat in.

    instruktion steg 3.1 kycklinggryta thai
    Hackad lök.
    instruktion steg 3.2 kycklinggryta thai
    Lök och champinjoner steks.
    instruktion steg 3.3 kycklinggryta thai
    Lök och champinjoner färdigstekt.
  4. Lägg över köttet och häll på kokosmjölk, röd curry och kycklingfond. Rör om och låt puttra ca 10 minuter. Smaka av!

    Strö över lite idealmjöl om du vill ha lite tjockare sås. Låt koka någon minut.

    instruktion steg 4.1 kycklinggryta thai
    Kycklingbitarna i stekpannan.
    instruktion steg 4.2 kycklinggryta thai
    Kokosmjölk, röd curry och kycklingfond tillsätts.
    instruktion steg 4.3 kycklinggryta thai
    Kycklinggrytan klar.

Information och tips

Näringsvärden

Näringsvärde per portion (361 g): 436 kcal, 8 g kolhydrater, 22 g fett, 53 g protein

Matlåda

Denna rätt är lämplig för matlådor.

Serveringstips

Servera med kokt ris och grönsaker.

GI Tips

Servera med fullkornsris, hel bulgur, matvete eller matkorn.

LCHF Tips

Servera med grönsaker istället för ris t.ex. kokt blomkål och broccoli.

Tips för att undvika tillsatser

Se upp med fryst kycklingfilé som ofta innehåller tillsatser. Även de billigare sorterna kokosmjölk innehåller tillsatser. Röd curry kan också innehålla tillsatser. Kycklingfond har jag inte hittat utan tillsatser.

Hållbarhet och förvaring

Förvara överbliven kycklinggryta i kylskåp där den håller sig minst 5 dygn.

Kommentarer och betyg

Vill du ha svar?
info
Skrivet av Dan
Detta är ett bra recept att ha som inspiration och bygga vidare på. Tack Susanne!
Svar till Susanne Skrivet av Susanne
Nu är receptet uppdaterat med nya bilder steg för steg!
Svar till Magnus Skrivet av Susanne
Ja kycklinglårfilé är ett bra alternativ, jag gillar verkligen det också, det är ju lite mer fett på det och blir saftigare smak.
Svar till Em Skrivet av Magnus
Jag köper gärna lårfilé som är saftigare
Svar till Em Skrivet av Susanne
Ja det är viktigt att man inte steker köttet för länge, då blir det torrt. Stek först på lite högre värme för att få färg och sänk sedan och stek på längre värme. Men stek som sagt inte för lång tid - det är då det blir torrt. Självklart ska köttet vara genomstekt, men tänk på att det är köttsaften man ska titta på, den ska vara klar och genomskinlig. Kycklingköttet kan se lite rosa ut men ändå vara klart. Om man skulle steka köttet för kort tid och det inte är klart går det alltid att rädda upp genom att köra i mikron någon minut så blir det klart på nolltid. Det är för övrigt också en källa till torrt och överkokt kött om man gör matlådor och mikrar redan tillagat kött - det blir torrare då det blir tillagat ännu en gång.
Skrivet av Em
Hej! Jag tycker alltid att kycklingfilé blir så torrt när man steker, har du något tips på hur man får det saftigare? Jag har provat både fryst och färsk bröstfilé. När jag gjorde det här receptet skar jag filéerna i mindre bitar och stekte med hög värme på båda sidorna, men utan att genomsteka dem.
Svar till Anders Skrivet av Susanne
Tack för dina synpunkter. Det är inte jättenoga, tanken är att det ska vara lagom för 4 portioner så 1 kg kanske är lite för mycket. Jag ska lägga till vikt i receptet eftersom det är så olika hur mycket olika filéer väger. Generellt väger fryst kycklingfilé mycket mer, dels för att de ofta är större men också för att de sprutar in en massa vatten i dem. Därför är de inte heller så billiga som det ser ut på prislappen och därför brukar jag själv alltid köpa färsk kycklingfilé när de har extrapris på den.
Skrivet av Anders
Vore bra om du kunde skriva hur många gram kyckling som behövs. Köpte en 1kg påse med fryst kyckling med fyra stora filébitar i. Ska vara så mycket?
Skrivet av Bennykock
Jätte bra recept!!!
Hela familjen blev nöjd.
Svar till nickan Skrivet av alf
Har man inte Currypasta går det bra med Currypulver och sambal oelek. testa med andra grönsaker som kålrot och palsternacka. Gör storkok med ett antal billiga kycklingklubbor från Lidl. Går utmärkt att frysa in.
Svar till anna Skrivet av Susanne
Ja men då ska det vara röd curry, inte den gula som har en helt annan smak. Men jag tror det blir bäst med currypasta. Tänk på att måtten inte stämmer om du tar pulver, du får isf smaka dig fram.
Svar till kalle Skrivet av Pytt
Haha, alltså Kalle, vad fan tror du när du har ketchup i thaimat? xD

Jag gjorde receptet men tog vattenkastanjer istället för champinjoner, då jag inte gillar svamp, och det blev väldigt gott. Rekommenderas! :)
Skrivet av Linda
Lättlagat och enkel kycklingrätt men lite för starkt för vår familjs smak. Ändå tog jag bara 1 tsk currypasta.
Kommer absolut göra den igen med ännu mindre currypasta samt lägga i lite bambuskott och vattenkastanjer.
Helt suverän sida med massa goda recept.
Skrivet av anna
kan man ta curry pulver istället för currypasta?
Skrivet av Henke
Hur gott som helst!
Skrivet av Monica
Hej! Blev bjuden på denna gryta på en tjejträff och vi tyckte alla att det var supergott :o> Vi fick cashewnötter och sallad till.Rekommenderas verkligen!!!! (Kan tillägga att den var gjord enligt recept och UTAN ketchup)
Skrivet av Susanne
Svar till kalle: Tråkigt att din kycklinggryta inte blev god även om jag inte är särskilt förvånad om du blandat i ketchup. Tyvärr kan jag inte ge några garantier för att alla människor som provar mina recept ska lyckas med dem och tycka att det blev gott, allra minst när de inte ens följer recepten. Hoppas du förstår det.
Skrivet av kalle
jag testade detta, men min mamma tyckte inte om det. tycker att jag borde få pengarna tillbaka för att det är inte kul att leta efter det recept i en timme , dessutom har jag inget bredband så det är svindyrt! Och sen blev inte resultatet på denna "kycklinggryta" god heller, jag åt den med pasta för jag tål inte ris... Dessutom tillsatte jag ketchup för att det står så i ett annat recept.. jag blev besviken när jag smakade.. var ju rejält hungrig så klart man blev lite deppig. pröva inte detta recept, ha det gött ! kalle
Skrivet av Susanne
Svar till Cina: Jag har inte provat att frysa men jag är ganska säker på att det går bra. Skriv gärna om du provar!
Skrivet av Cina
Jätte gott, men kan man frysa in det som blev över?
Skrivet av Viktoria
Mycket god, satte i skivad ananas blev jätte gott tror säkert det blir gott om man även skulle lägga i mini majs och paprika
Skrivet av Madde
Jätte god! Men hade i grädde, bambuskott och casewnötter. Så var tvungen att ha i dubbelt med currypastan. Men blev en mycket populär bjudrätt. Ska göra den imorgon igen! Tack för toppen recept och en toppen sida!
Skrivet av Em & J
Sviin gott verkligen, fast vi skippade champinjonerna. ;)
Skrivet av Amra
Verkligen supergott. Jag la i morötter, riven ingefära och hackad röd chili, hur trevligt som helst.
Skrivet av Madde
Det blev supergott! Jag la i minimajs, vattenkastanjer och bambuskott också. Blev mycket godare... än bara svamp.
  1   2   nästa sida
Recept och foto: Susanne Jarl