Recept på en mycket god kycklinggryta med röd curry som ger en god thaismak tillsammans med kokosmjölk. Denna goda maträtt går snabbt och enkelt att göra.
Servera med fullkornsris, hel bulgur, matvete eller matkorn.
LCHF Tips
Servera med grönsaker istället för ris t.ex. kokt blomkål och broccoli.
Tips för att undvika tillsatser
Se upp med fryst kycklingfilé som ofta innehåller tillsatser. Även de billigare sorterna kokosmjölk innehåller tillsatser. Röd curry kan också innehålla tillsatser. Kycklingfond har jag inte hittat utan tillsatser.
Hållbarhet och förvaring
Förvara överbliven kycklinggryta i kylskåp där den håller sig minst 5 dygn.
Kommentarer och betyg
️ Skrivet av Dan
Detta är ett bra recept att ha som inspiration och bygga vidare på. Tack Susanne!
webmaster
Svar till
Susanne
️ Skrivet av Susanne
Nu är receptet uppdaterat med nya bilder steg för steg!
webmaster
Svar till
Magnus
️ Skrivet av Susanne
Ja kycklinglårfilé är ett bra alternativ, jag gillar verkligen det också, det är ju lite mer fett på det och blir saftigare smak.
Svar till
Em
️ Skrivet av Magnus
Jag köper gärna lårfilé som är saftigare
webmaster
Svar till
Em
️ Skrivet av Susanne
Ja det är viktigt att man inte steker köttet för länge, då blir det torrt. Stek först på lite högre värme för att få färg och sänk sedan och stek på längre värme. Men stek som sagt inte för lång tid - det är då det blir torrt. Självklart ska köttet vara genomstekt, men tänk på att det är köttsaften man ska titta på, den ska vara klar och genomskinlig. Kycklingköttet kan se lite rosa ut men ändå vara klart. Om man skulle steka köttet för kort tid och det inte är klart går det alltid att rädda upp genom att köra i mikron någon minut så blir det klart på nolltid. Det är för övrigt också en källa till torrt och överkokt kött om man gör matlådor och mikrar redan tillagat kött - det blir torrare då det blir tillagat ännu en gång.
Välkommen till min receptsajt och matblogg! Det är jag som gjort alla recept och programmerat sajten! Hoppas du hittar
något som faller dig i smaken! /Susanne Jarl