Baka goda pannkaksmuffins, med nästan samma smet som pannkakor häller man istället smeten i en muffinsplåt och får goda och saftiga, fina och fluffiga muffins. Perfekt att servera till mellanmål eller som dessert eller enklare lunch. Glöm förstås inte att servera med goda tillbehör som kan varieras i det oändliga och göra detta bakverk mer eller mindre matigt och nyttigt.
Näringsvärde per muffin (59 g): 77 kalorier, 9 g kolhydrater, 3 g fett, 4 g protein, 0 g fibrer
Hållbarhet och förvaring
Överblivna pannkaksmuffins håller sig minst 5 dygn i kylskåp.
Kommentarer och betyg
️ Skrivet av Ayja Karhatsu
Jag och min familj undrar varför det inte står att man ska säga mjölet.
️ Skrivet av Rebecca
Hej ska man inte ha något bakpulver i?
webmaster
Svar till
Siri
️ Skrivet av Susanne
Nej jag menar att de håller sig åtminstone 5 dygn, de håller sig högst sannolikt ytterligare några dagar. Som gäller all mat så finns ingen maxgräns utan man får kolla att det inte är något mögel och framförallt provsmaka. Smakar det ok så är det ok. Dessutom om man värmer mat ordentligt så dör eventuella bakterier. Det man bör vara extra försiktig med är rökt fisk och kött med mycket kryddor som man äter utan att värma upp. Då kan det vara svårt att känna om det smakar dåligt. Men för annan mat och i synnerhet den som man värmer så behöver man inte oroa sig så mycket för att maten blir dålig och då kan man undvika att slänga mat i onödan. 😊Jag har ändrat min formulering för att det ska bli tydligt vad jag menar. Tack för att du skrev och uppmärksammade mig på det!
️ Skrivet av Siri
"Överblivna pannkaksmuffins kan förvaras minst 5 dygn i kylskåp."
Välkommen till min receptsajt och matblogg! Det är jag som gjort alla recept och programmerat sajten! Hoppas du hittar
något som faller dig i smaken! /Susanne Jarl