Pannkaksmuffins

Ingredienser:
- 2 dl vetemjöl
- 0,5 tsk salt
- 2 tsk vaniljsocker
- 4 dl mjölk
- 3 st ägg
Ugn:
- 225 °C i mitten av ugnen i ca 15 minuter med över- och undervärme
-
Mät upp vetemjöl, salt och vaniljsocker i en bunke. Blanda.
- 2 dl vetemjöl
- 0,5 tsk salt
- 2 tsk vaniljsocker
Vetemjöl, salt och vaniljsocker. Mjöl, salt, vaniljsocker blandat. -
Tillsätt hälften av mjölken och vispa till en jämn tjock smet. Vispa därefter ner resten av mjölken.
- 4 dl mjölk
Hälften av mjölken tillsatt. Smeten vispas. -
Tillsätt äggen och vispa till en jämn smet.
Låt smeten stå 10 minuter (eller längre tid). Gör gärna nästa steg under tiden.
- 3 st ägg
Ägg tillsatta. Pannkaksmuffinssmeten klar. -
Smörj en muffinsplåt med plats för 12 st stora muffins (om du gör en sats).
Man kan även använda stora muffinsformar i papper och ställa ut på en plåt.
Smord muffinsform. -
Häll smeten i muffinsformarna. Fyll dem till 3/4 (tre fjärdedelar) med smet.
Smeten i muffinsformarna. -
Grädda pannkaksmuffinsarna i 225°C i mitten av ugnen i ca 15 minuter tills de fått fin färg utan att bli brända.
Mot slutet jäser de upp rejält i ugnen men sjunker sedan ihop när man tar ut dem.
Gräddade pannkaksmuffins. -
Låt pannkaksmuffinsarna svalna lite, ta sedan ut dem ur formarna, de lossnar jättelätt.
Servera sedan med de tillbehör du tycker om t.ex. blåbär, hallon, sylt, vispad grädde, kvarg, keso eller turkisk yoghurt.
Pannkaksmuffins serveras.
Näringsvärden
Hållbarhet och förvaring

webmaster
Menar du inte max 5 dygn.