En riktigt god smakkombination är den lena pannacottan med smak av vanilj tillsammans med den söt-syrliga rabarbertoppingen. Mycket gott och enkelt recept.
Näringsvärde per portion (129 g): 360 kalorier, 13 g kolhydrater, 33 g fett, 3 g protein, 1 g fibrer
Planeringstips
Gör vaniljpannacottan upp till 2 dygn innan servering. Låt den stå i kylskåp. Sätt bara lite plastfolie över.
Kommentarer och betyg
Svar till
Susanne
️ Skrivet av Therese
Jag brukar använda syltsocker när jag gör pannacotta eftersom jag är vegetarian. Det är inga E-nummer i det och det är superlätt att använda.
Ska absolut prova detta recept, ser jättegott ut! (fast med pektin istället för gelatin då förstås =P)
️ Skrivet av Pytt
Glöm vad jag sa förresten, fanns ett liknande pannacottarecept på gelésocker-paketet, så kan översätta därifrån. :)
Svar till
Susanne
️ Skrivet av Pytt
Hur mycket gelésocker motsvarar ett geléblad då? Jag råkar ha gelésocker hemma, så hade vart gött att använda det istället för att köpa ännu mer gelé-produkter, haha. ^^
webmaster
Svar till
Vegetarianen
️ Skrivet av Susanne
Ja det kan man göra. Tyvärr är det ett par e-nummer i gelésocker som jag gärna slipper och därför föredrar jag gelatinblad. Många vegetarianer äter gelatin så det är lite olika.
️ Skrivet av Vegetarianen
Det går alldeles utmärkt att göra pannacotta med gelésocker. Då behöver man inte använda gelatinblad. Dessutom mycket enklare!
Välkommen till min receptsajt och matblogg! Det är jag som gjort alla recept och programmerat sajten! Hoppas du hittar
något som faller dig i smaken! /Susanne Jarl