Varm citronsås till fisk

Enkelt recept på varm citronsås som passar till fisk. Mycket god sås som är klar på 5 minuter.
Varm citronsås till fisk
Tid: 5 minuter
4 portioner

Ingredienser:

Glutenfritt - Uteslut mjölet.
Skriv ut   Kopiera länk   Mejla

Gör varm citronsås till fisk så här:

  1. Vispa ihop crème fraiche, vatten och fiskfond.

    instruktion steg 1.1 varm citronsås till fisk
    Vatten, crème fraiche, fiskfond.
    instruktion steg 1.2 varm citronsås till fisk
    Vispa ihop.
  2. Skär citron mitt itu och pressa ur saften.

    instruktion steg 2 varm citronsås till fisk
    Pressa ur citronsaft.
  3. Låt koka upp. Vispa ner idealmjöl om du vill ha en tjockare sås. Låt koka någon minut.

    Smaka av med citronpeppar eller svartpeppar.

    instruktion steg 3 varm citronsås till fisk
    Färdig citronsås.

Näringsvärden

Näringsvärde per portion (153 g): 178 kalorier, 4 g kolhydrater, 17 g fett, 1 g protein, 1 g fibrer

LCHF Tips

Uteslut mjölet.

Hållbarhet och förvaring

Den färdiga såsen håller sig minst 5 dygn i kylskåp.

Kommentarer och betyg

Vill du ha svar?
info
Skrivet av Eva
Bästa fisksåsen, supergod!
Skrivet av RoseMarie Rehn
Hej
Nu undrar jag var den gula färgen på såsen kom ifrån ? Min blev bara vit !
Skrivet av Göran Molin
Brukar finhacka lite schalottenlök och blanda i bli en fin smak av det
Skrivet av Fanny
Bra recept! Jag använde lite utspädd maizenamjöl istället för idealmjöl. Det gjorde att den blev liiite tjockare.
Svar till Debbie Skrivet av Susanne
Kul att ni tycker om såsen! Tack för att du skrev! 

Visa alla kommentarer

Recept och foto: Susanne Jarl

Susanne Jarl
Välkommen till min receptsajt och matblogg! Det är jag som gjort alla recept och programmerat sajten!
Hoppas du hittar något som faller dig i smaken!
/
facebook instagram twitter Pinterest