Näringsvärde per portion (153 g): 178 kcal, 4 g kolhydrater, 17 g fett, 1 g protein, 1 g fibrer
LCHF Tips
Uteslut mjölet.
Hållbarhet och förvaring
Den färdiga såsen håller sig minst 5 dygn i kylskåp.
Kommentarer och betyg
️ Skrivet av Eva
Bästa fisksåsen, supergod!
️ Skrivet av RoseMarie Rehn
Hej
Nu undrar jag var den gula färgen på såsen kom ifrån ? Min blev bara vit !
️ Skrivet av Göran Molin
Brukar finhacka lite schalottenlök och blanda i bli en fin smak av det
️ Skrivet av Fanny
Bra recept! Jag använde lite utspädd maizenamjöl istället för idealmjöl. Det gjorde att den blev liiite tjockare.
webmaster
Svar till
Debbie
️ Skrivet av Susanne
Kul att ni tycker om såsen! Tack för att du skrev!
️ Skrivet av Debbie
Jag bor i USA och denna såsen gör jag alltid till lax. Mina amerikanska barn älskar den och det gör jag med :).
webmaster
Svar till
Sandra
️ Skrivet av Susanne
Ja det går att göra citronsås på vispgrädde och mjölk också. Man kan blanda vispgrädde, mjölk och vatten i valfria proportioner, men självklart blir såsen godare ju mer vispgrädde man tar och ju mindre vatten man tar. I detta recept så kan du prova t.ex. 2 dl vispgrädde och 2 dl mjölk eller 3 dl vispgrädde och 1 dl vatten.
️ Skrivet av Sandra
Kan man använda nåt annat än créme fraiche som grund?
️ Skrivet av kevin
jättegod. lite salt och vitpeppar + lite extra citron piffade till den extra!
️ Skrivet av kalle
bästa såsen ever!!!! jag o min fru majros älskar den verkligen!!
️ Skrivet av Maria
Gott att piffa till med lite soya, honung och aningens vitpeppar.