Recepten.se – Recept> Varma såser> Varm citronsås till fisk

Varm citronsås till fisk

Enkelt recept på varm citronsås som passar till fisk. Mycket god sås som är klar på 5 minuter.
Varm citronsås till fisk
Citronsåsen är god till fisk.
Skriv ut   Mejla
Tid: 5 minuter
Mängd: 4 portioner

Ingredienser:

Glutenfritt - Uteslut mjölet.

Gör varm citronsås till fisk så här:

  1. Vispa ihop crème fraiche, vatten och fiskfond.

    instruktion steg 1.1 varm citronsås till fisk
    Vatten, crème fraiche, fiskfond.
    instruktion steg 1.2 varm citronsås till fisk
    Vispa ihop.
  2. Skär citron mitt itu och pressa ur saften.

    instruktion steg 2 varm citronsås till fisk
    Pressa ur citronsaft.
  3. Låt koka upp. Vispa ner idealmjöl om du vill ha en tjockare sås. Låt koka någon minut.

    Smaka av med citronpeppar eller svartpeppar.

    instruktion steg 3 varm citronsås till fisk
    Färdig citronsås.

Kategorier

Information och tips

Näringsvärden

Näringsvärde per portion (153 g): 178 kcal, 4 g kolhydrater, 17 g fett, 1 g protein, 1 g fibrer

LCHF Tips

Uteslut mjölet.

Hållbarhet och förvaring

Den färdiga såsen håller sig minst 5 dygn i kylskåp.

Kommentarer och betyg

Vill du ha svar?
info
Skrivet av Eva
Bästa fisksåsen, supergod!
Skrivet av RoseMarie Rehn
Hej
Nu undrar jag var den gula färgen på såsen kom ifrån ? Min blev bara vit !
Skrivet av Göran Molin
Brukar finhacka lite schalottenlök och blanda i bli en fin smak av det
Skrivet av Fanny
Bra recept! Jag använde lite utspädd maizenamjöl istället för idealmjöl. Det gjorde att den blev liiite tjockare.
Svar till Debbie Skrivet av Susanne
Kul att ni tycker om såsen! Tack för att du skrev! 
Skrivet av Debbie
Jag bor i USA och denna såsen gör jag alltid till lax. Mina amerikanska barn älskar den och det gör jag med :).
Svar till Sandra Skrivet av Susanne
Ja det går att göra citronsås på vispgrädde och mjölk också. Man kan blanda vispgrädde, mjölk och vatten i valfria proportioner, men självklart blir såsen godare ju mer vispgrädde man tar och ju mindre vatten man tar. I detta recept så kan du prova t.ex. 2 dl vispgrädde och 2 dl mjölk eller 3 dl vispgrädde och 1 dl vatten.
Skrivet av Sandra
Kan man använda nåt annat än créme fraiche som grund?
Skrivet av kevin
jättegod. lite salt och vitpeppar + lite extra citron piffade till den extra!
Skrivet av kalle
bästa såsen ever!!!! jag o min fru majros älskar den verkligen!!
Skrivet av Maria
Gott att piffa till med lite soya, honung och aningens vitpeppar.
  1
Recept och foto: Susanne Jarl