Koka upp vattnet med buljongtärningen i en stekpanna med lock.
Lägg i kycklingfiléerna och låt sjuda under lock ca 10-15 minuter. Pressa under tiden ut apelsinsaften från hälften av apelsinerna. Skala resten i klyftor att servera med.
Tillsätt grädde och smaksätt med apelsinsaft. Smaka av med citronpeppar.
Blanda i idealmjöl och låt koka 1 minut.
Servera med kokt ris, apelsinklyftor, och en sallad.
Näringsvärde per portion (542 g): 450 kcal, 28 g kolhydrater, 17 g fett, 44 g protein
Kommentarer och betyg
️ Skrivet av MAlte Condé
Vilken dunder måltid. Ska bjuda detta till familj och vänner till nyår. Fantastiskt :)
webmaster
Svar till
Angie
️ Skrivet av Susanne
Trevligt! Tack för att du skrev!
️ Skrivet av Angie
Super gott. Barnen älskar den recept.
webmaster
Svar till
Jezza
️ Skrivet av Susanne
Varsågod! :) Roligt att höra! :)
️ Skrivet av Jezza
Tusen tack för ett jätte gott och enkelt recept :)
Gjorde succe här hemma ikväll :-))
️ Skrivet av Fredrik
Hej !
Gjorde denna Kyckling i apelsinsås som en familje middag. Stor succé.
Tack
️ Skrivet av GUNNBRITT
Tack för åter igen ett bra recept!
webmaster
Svar till
AA
️ Skrivet av Susanne
Tack för dina synpunkter! Det ska bli mer fisk- och kycklingrecept! Kul att du gillar min receptsajt! ;)
️ Skrivet av AA
Jättegott! Skulle gärna se lite fler kycklingrecept och gärna lite fiskrecept också eftersom det är det enda köttet jag äter, Otroligt bra sida det här särskilt bakningsdelen.
️ Skrivet av Smadar
Tips! Apelsin, kyckling och RUSSIN passar mycket bra ihop. Prova att slänga i en liten näve.