Recepten.se – Recept> Varma såser> Sötsur sås

Sötsur sås

God sötsur sås som passar till wokat kött och grönsaker eller friterat.
Sötsur sås
Sötsur sås
Skriv ut   Mejla
Tid: 10 min
Mängd: 4 portioner

Ingredienser:

Glutenfritt - Välj majsstärkelse (ej idealmjöl).

Gör så här:

  1. Blanda ananasjuice, majsstärkelse, soja, ketchup, vinäger och honung i en kastrull.

    blanda ingredienserna
    Blanda ingredienserna.
  2. Låt koka upp under omrörning. Koka en minut.

    koka upp såsen
    Koka upp såsen.
  3. Servera varm den sötsura såsen, ljummen eller kall till t.ex. wokat kött eller friterat.

    färdig sötsur sås
    Färdig sötsur sås.

Kategorier

Information och tips

Näringsvärden

Näringsvärde per portion (70 g): 69 kcal, 16 g kolhydrater, 0 g fett, 1 g protein

Hållbarhet och förvaring

Förvara överbliven sås i kylskåp. Håller sig minst 5 dygn.

Kommentarer och betyg

Vill du ha svar?
info
Skrivet av christopher
Byt ut soyan mot 2 tsk Oyster Sauce, blanda i ananasen fån burken mot slutet, en burk skivade vattenkastanjer samt en burk bambuskott. Bäst sås får du med Del Monte ananas in own sauce
Svar till Q. Skrivet av Susanne
Den håller sig som andra såser, minst 5 dygn i kylskåp men troligtvis ännu längre.
Skrivet av Q.
Hejsan! Fint recept, enkelt nog for att att man ska vaga testa...Men undrar hur lange sasen haller?
Skrivet av Susanne
Svar till kökslärling: Först vill jag bara verkligen beklaga din förlust! Färgen på såsen är lite rödbrun. Den bruna färgen kommer av sojan så exakt vad färgen blir beror lite på vilken soja du använder. Olika sorter kan ha lite olika brun nyans. Tyvärr är bilden väldigt dålig, jag vet, den är tagen med min första digitalkamera i dåligt ljus innan jag kunde något om fotografering. Alla kan anmäla inlägg innan jag godkänt eller tagit bort dem och jag vet inte varför någon anmälde ditt förra inlägg. Jag har nu godkänt det iaf. Lycka till med matlagningen!
Skrivet av kökslärling
Hej jag är en kille på 22 år som precis har flyttat hemmifrån då mina föräldrar dog i en bilolycka för 3 månader sedan och nu måste ag laga at själv! Det inlägget jag skickade igår kväll var inte menat som något elakt jag trodde bara att jag hade gjort fel eftersom min sås inte blev röd som jag trodde att den skulle bli! //
Skrivet av kökslärling
Hej vilken färg får såsen egentligen? Den ser lite brunaktig ut på bilden!
Skrivet av Susanne
Svar till .....: Den lilla mängd alkohol som kan finnas i vitvinsvinäger kokar bort när den sötsura såsen kokar upp och du låter den koka någon minut eller två. Annars kan du ju köpa någon alkoholfri vinäger.
Skrivet av ........
Hej! Kan jag använda nåt som inte innehåller alkohol?
Skrivet av Susanne
Du måste använda något surt så det fungerar nog även med rödvinsvinäger eller äppelcidervinäger.
Skrivet av ........
Hejsan! Vill jätte gärna prova denna recept men kan jag använda nåt annat än vitvinsvinäger?

Mvh .....
Skrivet av Anneli
anmäld post Posten är anmäld och väntar på att godkännas eller tas bort.
Skrivet av Mats i köket
Smakar mest soja. Jag tipsar om att skära ner lite på den ingrediensen, annars bra
  1
Recept och foto: Susanne Jarl