Recepten.se – Recept> Lunch> Paprikakyckling

Paprikakyckling

Det blir verkligen jättegott med kyckling i en sås med paprika, lök, vin, grädde och bacon. Ett lyxigt recept som passar bra till fest eller om man vill något extra gott en vardag.
Paprikakyckling
Paprikakyckling är ett gott och enkelt recept med kycklingfilé i en sås med paprika, lök, vin och bacon. Servera gärna med kokt ris. På bilden har jag även dekorerat med basilikablad.
Skriv ut   Mejla
Tid: 40 min
Mängd: 4 portioner

Ingredienser:

Paprikasås:

Glutenfritt - Ta arrowrot istället för idealmjöl eller skippa redningen.

Utrustning:

Gör så här:

  1. Hetta upp en stekpanna med smör på medelhög värme. När smöret bubblat färdigt är det dags att börja steka.

    • ca 25 g smör att steka i
    en klick smör
    En klick smör.
    dags att börja steka
    Dags att börja steka.
  2. Stek kycklingfiléerna några minuter på varje sida så de får färg på medelhög värme. Salta och peppra. Lägg över på ett fat.

    ena sidan av kycklingfiléer steks
    Stek ena sidan.
    andra sidan av kycklingfiléer steks
    Stek andra sidan.
  3. Hacka löken. Strimla paprikorna. Skär eller klipp bacon i små bitar.

    lök, paprika, bacon
    Lök, paprika, bacon.
  4. Hetta upp en klick smör i stekpannan om du inte har tillräckligt med fett kvar från stekningen av kycklingfiléerna.

    Stek lök, paprika och bacon några minuter.

    • ca 10 g smör att steka i
    stek lök, paprika, bacon
    Stek lök, paprika, bacon.
    stek några minuter
    Stek några minuter.
  5. Tillsätt paprikapulver, smulad buljongtärning, grädde och vin. Låt detta småkoka ca 5 min.

    låt såsen småkoka
    Låt såsen småkoka.
  6. Lägg kycklingfiléerna i såsen och låt allt koka tillsammans under lock ca 15 minuter eller tills kycklingen är genomstekt.

    (Om du inte har något lock till stekpannan, se till att "gräva ner" kycklingfiléerna i såsen så mycket som möjligt och koka på svag värme, eventuellt behövs lite längre tid.)

    lägg i kycklingen
    Lägg i kycklingen.
    småkoka under lock
    Småkoka gärna under lock.
  7. Smaka av såsen och tillsätt eventuellt mer salt och/eller paprikakrydda.

    Om du vill ha en tjockare sås, vispa ner idealmjöl eller maizena (jag har inte gjort det på bilderna, jag tycker det blir bra med tunn sås också). Låt småkoka någon minut. (Du kan lägga över kycklingfiléerna på ett fat för att det ska bli enklare att vispa och sedan lägga tillbaka dem så att allt hålls varmt vid serveringen.)

    Servera med kokt ris.

    • ev. 1-2 tsk idealmjöl eller maizena till redning
    färdig paprikakyckling
    Färdig paprikakyckling.

Information och tips

Näringsvärden

Näringsvärde per portion (448 g): 711 kcal, 11 g kolhydrater, 45 g fett, 66 g protein

Matlåda

Denna rätt är lämplig för matlådor.

Hållbarhet och förvaring

Förvara överbliven mat i kylskåp där den håller sig minst 5 dygn.

Kommentarer och betyg

Vill du ha svar?
info
Skrivet av ulla
Bjöd gäster på denna kycklingrätt i helgen och vi tyckte alla att den var över förväntan! Eftersom jag ville förbereda så gjorde jag såsen först som fick stå 1 timme, senare lade jag i de frästa fileerna som fick ligga i såsen tills gästerna kom. Då kokade jag upp allt men inte så länge, fileerna blev väldigt saftiga. Hade Vildrisblandning fr Saltå kvarn till. Passade jättebra. Kommer absolut att bjuda på denna rätt igen!
Skrivet av emelie
Gjorde denna som en gryta med kycklingen i tärningar, mycket gott
Svar till Tina Skrivet av Susanne
Roligt att höra! :)
Skrivet av Tina
Gjorde den här maträtten förra helgen och det gick alldeles utmärkt att göra den dagen före den skulle ätas. Det blev jättegott. Tack för många fina recept
Svar till tina Skrivet av Susanne
Det borde gå bra!
Skrivet av tina
Låter jättegott. Kan man laga det färdigt och låta stå i kylskåp till dagen efter om man sa ha till många på ett kalas?
Svar till Malin Skrivet av Susanne
Verkligen roligt att höra! :) Tack snälla!
Skrivet av Malin
Toppen god rätt och lätt att göra! Har provat många av recepten på hemsidan och alla med ett 100% slutresultat! Många av rätterna funkar utmärkt både till vardag och fest. Tack Susanne!!! :-)
Svar till Thomas Skrivet av Susanne
Kul att du tyckte det var gott! :)

Men måttangivelsen saknas inte, den står i ingredienslistan precis som alla andra ingredienser. :)
Skrivet av Thomas
Till er som påstår att ni har prövat maträtten så vill jag tala om att det var jätte gått på riktigt. Nästa gång: Läs åtminstone receptet innan ni skriver, för hade ni gjort det hade ni upptäckt att måttangivelsen på vinet fattas... och ni hade kommenterat det.
Skrivet av nardi
mkt gött
tack
Skrivet av Godisgrisen
Jag älskar den här sidan, det finns så mkt recept o man får så mkt instiration!!!!!
Svar till UM Skrivet av Susanne
Tack så hemskt mycket! :)
Skrivet av bibbi
Mycket god, mild rätt. Jag tog mer idealmjöl än vad som angetts eftersom jag ville ha såsen lite tjockare.
Skrivet av UM
Jag är jättetacksam för denna hemsidan,recepten och sättet som du förklarar med:)
Enkelt att göra för en nybörjare

Lycka till och forsätt med det du älskar
Skrivet av Tanja pedersen
Något som smakade väldigt gott och som var väldigt enkelt att tillaga! toppbetygg ifrån mig:)
Skrivet av Matte patte
Ta gärna i lite Dijon senap och skippa vinet Krydda lite med vitlök och curry
Skrivet av Lin
Väldigt gott! Jag skippade baconet o vinet också

Tillsatte däremot lite citron o det funkade perfekt

Tack för receptet =)
Skrivet av NELLY LILJEDAHL
HIMLA GOTT JAG TYCKER ATT MAN KAN SLIPPA ANVÄNDA BACON MED VINET JAG HÅLLER INTE MED HENNE VINET GER SPECIELLT SMAK TILL MATEN.TACK SÅ MKT FÖR RECEPTEN.MVH NELLY L.
Skrivet av mona
den esuper god, men jag skippa vinet o baconet, o tillsatte extra kryddor ! otroligt god o passar perfekt som vardagsmat !
Skrivet av Fam. Almström-Växjö
Mycket bra! Lite mild, bra för barnen. Endast vuxna-krydda gärna till den lite grann.
Bon apetit!
Skrivet av Hon
Supergod :)
Skrivet av Ann Rosenlund
Jättegod rätt, vi hade det till vardags, men passar pefekt som bjudrätt.
Skrivet av Susanne
På bilden har jag valt grön paprika istället för gul. Naturligtvis går det lika bra.
  1
Recept och foto: Susanne Jarl