Blåbärsglass
Supergod blåbärsglass som är enkel att göra.
Mycket god gräddglass med blåbär. Snabbast och godast blir det om man har glassmaskin men glassen blir riktigt god även utan glassmaskin.
Tid: ca 35 minuter med glassmaskin, ca 4 timmar och 15 minuter utan glassmaskin
4-6 portioner
Näringsvärde per portion, beräknat på 6 portioner (127 g): 272 kalorier, 14 g kolhydrater, 22 g fett, 4 g protein, 2 g fibrer
Ingredienser:
Serveringsförslag:
Laktosfritt - Ta laktosfri grädde.
Glutenfritt
Vegetariskt
Utrustning:
Gör så här:
Läs gärna:
Tips & tricks:
Vill man att glass-smeten ska bli ännu fluffigare så kan man dela äggen och vispa äggvitorna för sig och vända ner i glass-smeten.
GI Tips:
Glassen har medelhögt GI. Minska gärna ner lite på florsockret så blir GI lägre. Hemmagjord glass är betydligt nyttigare än köpt glass.
Planeringstips:
Glassen kan göras flera månader i förväg och förvaras i frysen.
Hållbarhet och förvaring:
Glassen kan förvaras i frysen i minst 6 månader.
Recept och foto: Susanne Jarl
✏️ Skrivet av Frida Edvardsson
2016-07-29 16:55
Hej undrar om det går bra att ställa den färdiga smeten i kylen under natten? Våran glassmaskin är inte tillräckligt kall :(
⭐
webmaster
💬
Svar till
Gun-Britt
✏️ Skrivet av Susanne
2015-12-29 20:11
Ja det är en väldigt god glass! Lycka till och hoppas det smakar bra!
✏️ Skrivet av Gun-Britt
2015-12-27 19:29
Ska nog göra detta till nyår får hoppas det blir bra.
⭐
webmaster
💬
Svar till
Inredningshjälpen
✏️ Skrivet av Susanne
2015-06-28 18:24
Ja det ska gå bra.
✏️ Skrivet av Inredningshjälpen
2015-06-28 00:04
Länge funderat på att skaffa en glassmaskin, funkar det att göra sorbet också?
Inredningshjälpen/Anette