Blåbärsglass
Supergod blåbärsglass som är enkel att göra.
Tid: ca 35 minuter med glassmaskin, ca 4 timmar och 15 minuter utan glassmaskin
4-6 portioner
Ingredienser:
Serveringsförslag:
Laktosfritt - Ta laktosfri grädde.
Glutenfritt
Vegetariskt
Utrustning:
Gör så här:
Läs gärna:
Näringsvärden
Näringsvärde per portion, beräknat på 6 portioner (127 g): 272 kalorier, 14 g kolhydrater, 22 g fett, 4 g protein, 2 g fibrer
Tips & tricks
Vill man att glass-smeten ska bli ännu fluffigare så kan man dela äggen och vispa äggvitorna för sig och vända ner i glass-smeten.
GI Tips
Glassen har medelhögt GI. Minska gärna ner lite på florsockret så blir GI lägre. Hemmagjord glass är betydligt nyttigare än köpt glass.
Planeringstips
Glassen kan göras flera månader i förväg och förvaras i frysen.
Hållbarhet och förvaring
Glassen kan förvaras i frysen i minst 6 månader.
️ Skrivet av Frida Edvardsson
2016-07-29 16:55
Hej undrar om det går bra att ställa den färdiga smeten i kylen under natten? Våran glassmaskin är inte tillräckligt kall :(
webmaster
Svar till
Gun-Britt
️ Skrivet av Susanne
2015-12-29 20:11
Ja det är en väldigt god glass! Lycka till och hoppas det smakar bra!
️ Skrivet av Gun-Britt
2015-12-27 19:29
Ska nog göra detta till nyår får hoppas det blir bra.
webmaster
Svar till
Inredningshjälpen
️ Skrivet av Susanne
2015-06-28 18:24
Ja det ska gå bra.
️ Skrivet av Inredningshjälpen
2015-06-28 00:04
Länge funderat på att skaffa en glassmaskin, funkar det att göra sorbet också?
Inredningshjälpen/Anette
Recept och foto: Susanne Jarl