Vaniljglass

Ingredienser:
- 3 dl vispgrädde
- 2 st ägg
- 0,5 dl strösocker
- eller 0,5 dl florsocker
- 0,5 tsk vaniljpulver
- eller 1 tsk vaniljsocker
Utrustning:
- elvisp
- ev. glassmaskin
-
Vispa grädden med elvisp, medelhårt - som om du skulle ätit den till en dessert.
- 3 dl vispgrädde
Vispad grädde. -
Knäck äggen i en bunke. Tillsätt socker och vaniljpulver (eller vaniljsocker men det blir mycket godare med vaniljpulver.)
- 0,5 tsk vaniljpulver
- eller 1 tsk vaniljsocker
- 2 st ägg
- 0,5 dl strösocker
- eller 0,5 dl florsocker
Ägg, socker, vaniljpulver. - 0,5 tsk vaniljpulver
-
Vispa till en ljusgul fluffig smet, ca 15 sekunder med elvisp på högsta hastighet. (Du behöver inte göra rent visparna från grädden.)
Vispade ägg, socker, vaniljpulver. -
Tillsätt den vispade grädden och vispa på lägsta hastighet till en jämn smet.
Smaka på smeten och tillsätt ev. mer vanilj och/eller socker om du tycker det behövs. Vispa så det blandas.
Tillsätt vispade grädden. Ihopblandad glass-smet. -
Med glassmaskin: Häll glass-smeten i glassmaskinen och kör tills glassen är klar, ca 20 minuter. Frys in glassen om du inte vill äta den direkt.
Utan glassmaskin: Häll glass-smeten i en burk med lock och ställ in i frysen i ca 3-4 timmar eller längre tid. Rör om en gång i halvtimmen/timmen de första 2 timmarna för att minska iskristallerna.
Upptining: När glassen stått i frysen länge och är hård kan man låta den stå i kylskåp ca 1-2 timmar eller en halvtimme i rumstemperatur så blir den mjukare.
Med glassmaskin. Färdig vaniljglass. -
Servera glassen, gärna i portionsglas.
Toppa gärna med färska bär, hackad choklad eller strössel.
(Ställ gärna in portionsglas, skålar eller tallrikar du serverar på minst 15 minuter i frysen först, då smälter inte glassen lika snabbt.)
Vaniljglass i portionsglas.
Läs gärna:
- Skaffa en glassmaskin! - Godare glass med glassmaskin!
Näringsvärden
Tips & tricks
LCHF Tips
Tips för att undvika tillsatser
Hållbarhet och förvaring
Tack för receptet!
Ska prova de andra glassrecepten med ;)
Regards, Hasso Schröder
Vill bara tacka dig för denna otroligt goda vaniljglassrecept.Jag använder florsocker, kanske därför jag inte ens behöver röra om, det blir inga kristaller ändå, fast jag har ingen glassmaskin heller.
Så tusen tack!

webmaster

webmaster

webmaster
1 burk kondenserad mjölk
1 tsk vaniljextrakt
Vispa till en fluffig smet häll i form och frys in el kör i glassmaskin
Så gott

webmaster

webmaster

webmaster
Bästa hälsningar
Björn

webmaster