Den godaste vaniljglassen gör du själv med detta enkla recept, med eller utan glassmaskin. Äkta glass med äkta råvaror utan tillsatser. Otroligt mycket godare än köpt.
Tid: 15 minuter + ca 20 min i glassmaskin eller 3-4 timmar i frysen
Näringsvärde per portion (115 g): 364 kalorier, 13 g kolhydrater, 33 g fett, 5 g protein, 0 g fibrer
Tips & tricks
Använd äkta vispgrädde, med kort hållbarhet. Den med längre hållbarhet hettas upp till en högre temperatur och får en bismak av kokt grädde som inte är god.
LCHF Tips
Byt ut strösocker mot sötströ.
Tips för att undvika tillsatser
Fritt från tillsatser om du använder äkta vispgrädde.
Hållbarhet och förvaring
Glassen håller sig i frysen i minst 3 månader. Tina den i kylskåp 1-2 timmar eller i rumstemperatur ca 30 minuter.
Kommentarer och betyg
️ Skrivet av Fitore
Den var jättegod, helt fantastiskt att man kan göra det hemma👍.
️ Skrivet av Majken
Älskar den! Lätt att göra och super god!!
️ Skrivet av Ella
Jag har aldrig provat göra glass själv men den blev såååå bra! Den fick en riktig glasstruktur och smakade väldigt gotttt! Tack för receptet! Ska prova de andra glassrecepten med ;)
️ Skrivet av Emilia
TACK!! min glass blev sååååå god och ännu bättre än köpt gräddglass!! jag kommer göra denhär glassen många gånger till
Välkommen till min receptsajt och matblogg! Det är jag som gjort alla recept och programmerat sajten! Hoppas du hittar
något som faller dig i smaken! /Susanne Jarl