Recepten.se – Recept> Efterrätter> Stracciatellamousse

Stracciatellamousse

Mycket god och enkel dessert är detta italienska recept på mousse med hackad choklad, grädde och kvarg.
stracciatellamousse
Stracciatellamousse är riktigt gott och väldigt enkelt att göra.
Skriv ut   Mejla
Tid: 20 minuter + 30 min i kylskåp
Mängd: 4-6 portioner

Ingredienser:

Glutenfritt

Utrustning:

Gör så här:

  1. Hacka chokladen. Använd en vass kniv och tryck.

    hackad mörk choklad
    Hackad mörk choklad.
  2. Vispa grädden medelhårt, så som är lagom till servering.

    vispad grädde
    Vispad grädde.
  3. Tillsätt kvarg, florsocker och vaniljsocker. Vispa eller rör ihop till en jämn smet.

    kvarg, florsocker, vaniljsocker tillsatt
    Kvarg, florsocker, vaniljsocker tillsatt.
    moussen blandad
    Moussen blandad.
  4. Tillsätt hälften av den hackade chokladen och rör ihop.

    hälften av chokladen tillsatt
    Hälften av chokladen tillsatt.
    stracciatellamoussen blandad
    Stracciatellamoussen blandad.
  5. Fördela smeten i portionsglas. Strö över resten av chokladen.

    Ställ in i kylskåp i minst 30 minuter före servering. De kan stå längre tid i kylen men ät helst inom 2 dygn.

    moussen i portionsglas
    Moussen i portionsglas.
    stracciatellamoussen toppad med hackad choklad
    Stracciatellamoussen toppad med hackad choklad.

Information och tips

Näringsvärden

Näringsvärde per portion, beräknat på 6 portioner (102 g): 321 kcal, 22 g kolhydrater, 24 g fett, 6 g protein

Variationstips

Tillsätt mosade hallon istället för choklad eller ta både choklad och hallon (eller lite mindre mängd choklad och hallon). Även mjölkchoklad är gott. Det går även att smaksätta med likör eller rom.

Planeringstips

Går bra att förbereda. Håller sig fint 2 dygn i kylen.

Hållbarhet och förvaring

Håller sig minst 5 dygn i kylen (men allra godast inom 2 dygn). Går även att frysa.

Kommentarer och betyg

Vill du ha svar?
info
Skrivet av Lillian Andersson
Det här var kul att testa något nytt och det blev oväntat gott! Kommer göra det fler gånger. Tack!
Skrivet av Kewin Fristek
Hej!

Jag undrar vad man kan baka till ett kalas med tema dinosaurier och roblox.

Tack och hej!
Svar till Anders Wåhlin Skrivet av Susanne
Kul att du tycker om receptet!
Skrivet av Anders Wåhlin
Receptet är en sensation alla avseende.
Svar till Tessan Skrivet av Susanne
Nej det vet jag tyvärr inte, jag är inte så mycket för att räkna kalorier.
Skrivet av Tessan
Vet du hur många kalorier denna goda mousse innehåller?
Svar till Camilla Skrivet av Susanne
Jag vet tyvärr inte hur det blir med ricotta.
Skrivet av Camilla
Hej! Funderade på om det går att byta ut kvargen mot ricotta? Är nämligen på jakt efter en enkel dessert som måste innehålla det.
Svar till Marcus Skrivet av Susanne
Ja det går bra!
Svar till Emil Skrivet av Susanne
Tack för tipset! Ser verkligen snyggt och proffsigt ut och säkerligen gott! Hoppas ballongerna är rena bara och att man inte får i sig något av plast eller gummi-ämnena i chokladen. Alla material man normalt använder vid matlagning och bakning ska ju vara säkra för livsmedel men hur är det med ballonger?
Skrivet av Emil
Bra recept. Jag serverade det i egengjorda chockladskålar enligt https://www.youtube.com/watch?v=k71g_GojFQ0. Stor succé!
Skrivet av Marcus
Går det bra att göra moussen dagen innan och låta det stå i kylen över natten för att dagen efter lägga upp det i portionsglasen och servera det som eftermiddags fika på jobbet?
Svar till Fanny Skrivet av Susanne
Tack för tips! :)
Skrivet av Fanny
Jag äger ingen elvisp utan kör med mixerstav i stället. Därför är min rekommendation att använda mixerstav när man blandar i chokladen. Det gör att chokladen formar sig till småbitar och sprider ut sig lättare. Vilket livar upp!
Svar till Maria Skrivet av Susanne
Kvarg och kesella är samma sak. Kesella är Arlas varumärke på kvarg. Jag ska ändra det i instruktionerna.
Skrivet av Maria
Blev lite fundersam på receptet...det står att det ska vara 250 gram kvarg...och sen i instruktionerna står det kesella...är det så att man kan alltså vilket som av dem två så länge mängden är den samma? Tänkte testa denna recept i kväll.
Skrivet av Ann-Charlotte
Susanne, jag hittar de mest härliga recept här hos Dig! Tack för allt detta :)
Svar till Gäst Skrivet av Susanne
Tack, vad roligt att höra! :) Tack detsamma!
Skrivet av Gäst
Otroligt gott!! Hela familjen älskade det! Bjöd gästerna på det idag och de var imponerade! Jag tog dubbelt av allt men använde 300 g choklad och 5 dl grädde och lite mer av sockret! Jag är en matlagningsälskare och din hemsida är den bästa på nätet med massor av goda recept som jag har prövat! Tack för alla recept! Ha en god fortsättning och fortsätt lägga upp exemplariska recept som ni har!!
Skrivet av sandy
Jättegod. kesellan ger en bra syrlighet tycker jag. Vi testade att garnera med apelsinskivor, det var jättegott tillsammans.
Skrivet av Micaela
väldigt god efterätt!!
Skrivet av Anna
Jag har gjort denna dessert helt enligt receptet, för mig drar kesellan ner betyget lite då den ger en viss surhet till moussen, annars en väldigt fin dessert, enkel att göra, vacker att se på och absolut helt okej i smaken. Godast är nog egentligen chokladbitarna och grädden :P
Svar till Gäst Skrivet av Susanne
Tog du verkligen kesella 10% fetthalt och äkta vispgrädde (36-40% fetthalt)? Och du glömde inte florsockret? Tar man någon lightvariant blir nog smaken syrligare. Vill man ha ännu mindre syrlig smak så kan man förstås ta mera vispgrädde och mindre kesella, men jag tyckte när jag gjorde den enligt detta recept att det blev jättegott och kesellan tog inte alls över.
Skrivet av Gäst
Alldeles för sur! Kesella tog över allt,så det smakade kesella med chokladbitar. synd, verkade gott...
Skrivet av Gäst
Gud vad gott det ser ut! ser fram emot att äta den här ikvälL!
  1
Recept och foto: Susanne Jarl