Helt fantastiskt!!!
Tiramisu
Tiramisu är en klassisk italiensk efterrätt med krämig mascarpone som är en italiensk färskost som smakar ungefär som krämig grädde, savoiardikex som är söta avlånga kex och så smaksatt med någon likör eller någon konjak.
Receptet är inte svårt att göra och vill man göra den på äkta italienskt sätt behöver man köpa hem de speciella ingredienserna, annars finns också alternativ på en försvenskad variant med lite vanligare ingredienser som kanske är troligare att man har hemma.
Så lyckas du med Tiramisu
Tänk på att inte doppa kexen för länge i vätskan för då blir de för blöta. Sedan så är det bara att följa instruktionerna, särskilt viktigt att vispa äggvitorna och sedan vända ner dem direkt i smeten och inte låta dem stå för då löses äggviteskummet upp och det blir för mycket vätska som gör att tiramisun flyter ut.
Ingredienser:
- 2 st ägg
- 4 msk strösocker
- 2 msk amaretto
- eller marsalvin eller konjak eller annan likör
- 225 g mascarpone
- eller 150 g kvarg 10% och 2 dl vispgrädde (som vispas)
- 12 st savoiardikex
- eller sockerkaka skuren i tunna skivor
- 1,5 dl starkt kaffe
- eller 1,5 dl vatten och 4 tsk snabbkaffepulver
- 1 msk kakao
Servering:
- 1 msk kakao
Utrustning:
- ev. elvisp
Gör tiramisu så här:
Näringsvärden
Variationstips
Hållbarhet och förvaring
Helt fantastiskt!!!
webmaster