En ljuvligt god blåbärspaj, lagom söt med liten mängd socker som låter blåbärssmaken komma fram. Ett pajskal fyllt med krämig och len blåbärsfyllning. Mums! Ett plus med denna blåbärspaj är dessutom att det är enkelt att skära snygga bitar, en fröjd både för ögat och gommen!
Näringsvärde per portion, beräknat på 8 portioner (124 g): 346 kalorier, 29 g kolhydrater, 23 g fett, 5 g protein, 2 g fibrer
LCHF Tips
För att vara en dessertpaj så innehåller den relativt lite socker och mycket fett. Pajskalet behöver dock bytas ut och sockret behöver ersättas med t.ex. sötströ om man vill göra den lchf.
Tips för att undvika tillsatser
Fri från tillsatser om du använder riktigt smör och crème fraiche 34%. Glöm inte heller att servera med vispad färsk äkta grädde alternativt hemgjord vaniljsås eller vaniljglass för att undvika tillsatser.
Planeringstips
Mycket bra paj som går att göra i förväg. Går bra att frysa in färdiggräddad. Eftersom den är lätt att skära i snygga bitar kan man frysa in skurna bitar om man vill. Man kan även grädda pajen i portionsformar och frysa in.
Hållbarhet och förvaring
Blåbärspajen kan frysas in och håller sig då minst 3 månader. Den kan även förvaras i kylskåp minst 7 dagar.
Kommentarer och betyg
️ Skrivet av Kent Olsson
Kan man byta ut vetemjölet mot mandel mjöl istället och iså fall använder jag samma mängd då?
️ Skrivet av Sandra
Hej hur gör man om man vill ha pajen litemer lchf ?
️ Skrivet av Lotta
Hej!
Tack för ett super bra recept.Älskar denna paj, den är enkel att göra och smakar fantastiskt. Ett pluss att det är enkelt att skära i bitar.
Tänker testa med frysta hallon......hur tänker du med mängden potatismjöl till hallonen?
️ Skrivet av Tami
Hej! Spännande recept. Vill bjuda vänner på den här pajen. Går det att göra den i en sockerkaksform med löstagbar kant???? Ska man tänka på något särskilt då?
Tack på förhand :)
️ Skrivet av Alice
Vet ej vad den tidigare personen snackar om, denna pajen var helt underbar! Vart en klar hit på familjeträffen! Tack!
Välkommen till min receptsajt och matblogg! Det är jag som gjort alla recept och programmerat sajten! Hoppas du hittar
något som faller dig i smaken! /Susanne Jarl