Utrustning:
Sätt ugnen på 175°C.
Smält smöret och låt det svalna.
Smörj en rund form, ca 24 cm i diameter, och beströ den med kokosflingor.
Vispa ägg och socker till en ljus pösig smet med elvisp.
Vispa ner bakpulver. Kör med elvisp 5 sekunder.
Vispa därefter ner kokosflingor och vetemjöl. Kör med elvisp så det blir blandat (ca 20 sekunder).
Tillsätt det smälta smöret Kör med elvisp tills det är blandat (ca 10 sekunder).
Häll smeten i formen och bred försiktigt ut den.
Grädda i nedersta delen av ugnen i 175°C i ca 30 minuter tills kakan är klar och har släppt kanten.
Låt kakan stå kvar några minuter i formen, stjälp sedan upp den direkt på serveringsfatet.
Nagga kakan med en provsticka. Skeda ananasspad (från burken med ananasringar) över kakan.
Låt kakan stå och safta till sig och svalna en timme (eller mer) i rumstemperatur.
Vispa grädden tjock. Bred ut grädden över tårtan.
Låt den krossade ananasen rinna av. Lägg den sedan i mitten.
Skär ananasskivorna i mindre bitar. Lägg dem med breda sidan utåt på kakans ytterkant.
Tårtan är nu klar att servera men bli ännu godare om du låter den stå och safta till sig minst en timme i kylskåp.
Hållbarhet och förvaring
Visa alla kommentarer
Recept och foto: Susanne Jarl