Vit choklad
Recept med Vit choklad
Näringsvärden
Vit choklad är sötare än mörk choklad och passar bra i olika desserter.
Vit choklad är till skillnad från annan choklad tillverkad av endast kakaosmöret som är fettet från kakaobönan. I annan choklad ingår även själva kakaomassan som ger både smak och den mörkare färgen.
Vit choklad smaksätts ofta med vanilj. Kakaosmöret har inte särskilt mycket smak.
Det är svårare att smälta vit choklad än mörk choklad, den kan lätt skära sig. Smält alltid på svag värme och helst i vattenbad.
Vit choklad har högre fetthalt än mörk choklad.
Innehållsinformation
Tillsatsfritt: kan innehålla tillsatser
Läs på förpackningen.Laktosfritt: Nej
Oftast innehåller vit choklad mjölk och därmed laktos. Läs på förpackningen. Det finns vit choklad som är mjölkfri och baserad på rismjölk men den kan vara svår att hitta.Glutenfritt: Ja
Vegetariskt: Ja
Näringsvärde
Dessa näringsvärden gäller per 100 gram av vit choklad.
Energi: | 585 kcal |
---|---|
Kolhydrater: | 52 g |
Protein: | 6 g |
Fett: | 39 g |
Fibrer: | 0 g |
Tips och info
Finns i affären:
Bland bakgrejer.GI tips:
Undvik vit choklad och ersätt med mörk choklad med mindre socker.Hållbarhet och förvaring:
Förvara torrt i rumstemperatur.Pris:
ca 15 kr för 100 gErsätt med:
Mörk choklad eller ljus choklad.webmaster
Tack för din uppmärksamhet! Jag har bytt bild men glömt uppdatera texten (den tidigare bilden hade så stora rutor). Nu är det fixat.
Intressant. Om du ska göra vit choklad själv så behöver du kakaosmör vilket är en ganska dyr ingrediens att köpa? Blir billigare att köpa färdig vit choklad? Dock blir det säkert nyttigare och godare om man gör själv eftersom råvarorna är bättre och man kan ta mindre mängd socker även om det blir mycket dyrare. Har du provat att göra själv?
Vit choklad går bra att göra själv; kakaosmör, florsocker, vaniljstång och mjölkpulver.
webmaster