Vit Chokladkokostårta

Ingredienser:
Tårtbotten:
- 100 g smör
- 100 g vit choklad
- ca 0,75 dl kokosflingor (till att beströ formen)
- 2 st ägg
- 1 dl strösocker
- 0,5 tsk bakpulver
- 1 dl kokosflingor (till smeten)
- 1 dl vetemjöl
Vit chokladmousse:
- 50 g smör
- 100 g vit choklad
- 3 dl vispgrädde
- 3 st äggulor
- 0,5 dl florsocker
Garnering:
- 0,5 liter bär t.ex. jordgubbar, hallon, blåbär, vinbär
Ugn:
- 200 °C i nedre delen av ugnen i ca 15 minuter med över- och undervärme
-
Mät upp smör och vit choklad i en kastrull. Smält på svag värme och blanda till en jämn smet. (Det får absolut inte koka.) Ta bort kastrullen från värmen och låt stå och svalna i rumstemperatur.
- 100 g smör
- 100 g vit choklad
Smör och vit choklad. Smält smör och vit choklad. -
Smörj en form, ca 20 cm i diameter, med löstagbar kant och beströ den med kokosflingor.
- ca 0,75 dl kokosflingor (till att beströ formen)
Smord form beströdd med kokosflingor. -
Mät upp ägg och strösocker i en bunke. Vispa till en ljus pösig smet, använd gärna elvisp.
- 2 st ägg
- 1 dl strösocker
Ägg och strösocker. Ägg och strösocker vispat. -
Tillsätt bakpulver och vispa till en jämn smet (använd gärna elvisp).
- 0,5 tsk bakpulver
Bakpulver tillsatt. -
Tillsätt kokosflingor, vetemjöl och det smälta smöret blandat med chokladen.
Vispa eller rör snabbt ihop till en jämn smet. (Vispa/rör inte mer än att det är blandat.)
- 1 dl kokosflingor (till smeten)
- 1 dl vetemjöl
Vetemjöl, kokosflingor och smält smör blandat med choklad tillsatt. Smeten blandad och klar. -
Häll direkt upp smeten i formen och ställ direkt in i nedre delen av ugnen och grädda i 200°C i ca 15 minuter tills kakan fått lite färg och släpper från kanten.
Smeten i formen. Kakan gräddas i ugnen. -
Ta ut kakan ur ugnen och låt svalna till rumstemperatur. Låt den sedan kallna i kylen så att bottnen blir kylskåpskall innan du lägger på chokladmoussen.
-
Mät upp smöret och den vita chokladen till chokladmoussen i en kastrull. Låt smälta på svag värme och rör om till en jämn smet. Tag bort kastrullen från värmen och låt svalna lite grann, till ljummet.
- 50 g smör
- 100 g vit choklad
Smör och vit choklad till chokladmoussen. Smält smör och vit choklad. -
Vispa grädden medelhårt i en bunke.
- 3 dl vispgrädde
Vispad grädde. -
Mät upp äggulor och florsocker i en annan bunke. Vispa till en pösig ljusgul smet.
- 3 st äggulor
- 0,5 dl florsocker
Äggulor och florsocker. Äggulor och florsocker vispat. -
Tillsätt den vispade grädden till de vispade äggulorna och florsockret och blanda till en jämn smet.
Vispade grädden tillsatt. Grädden blandad med äggulor och florsocker. -
Tillsätt till sist ner den smälta chokladen blandat med smöret som ska vara lite ljummet i temperatur. Rör ihop till jämn och fluffig smet.
Smält choklad och smör-blandningen tillsatt. Vit chokladmousse klar. -
Bred moussen över den kalla bottnen.
Förvara i kylskåp fram till servering.
Vit chokladmousse utbredd på kokosbottnen. -
Vid servering: Lossa kanterna från formen och lyft över tårtan på serveringsfat. Dekorera med bär.
- 0,5 liter bär t.ex. jordgubbar, hallon, blåbär, vinbär
Tårtan på serveringfat. Tårtan dekorerad med bär.
Vit chokladmousse:
Variationstips

webmaster
Med vänlig hälsning Patricia

webmaster

webmaster

webmaster

webmaster
Förstår inte hur man kan misslyckas med smör och choklad..