Mintchoklad

mintchoklad
Mintchoklad.

Den troligtvis mest populära mintchokladen och den som jag brukar använda till bakverk är After Eight.

Man kan också smälta mörk choklad och blanda med pepparmintsolja för att göra egen mintchoklad.

Innehållsinformation

Tillsatsfritt:  Nej

Laktosfritt:  Kan innehålla laktos

Generellt gäller ju mörkare choklad desto mindre laktos. Vissa mörka sorter innehåller ändå spår av laktos. Kolla innehållsförteckningen.

Glutenfritt:  Ja

Vegetariskt:  Ja

Näringsvärde

Dessa näringsvärden gäller per 100 gram av mintchoklad.

Energi: 428 kcal
Kolhydrater: 74.1 g (varav sockerarter: 64.4 g)
Protein: 2.3 g
Fett: 12.9 g (varav mättat fett: 7.4 g)
Fibrer: 2.7 g

Tips och info

Finns i affären:

Bland choklad.

Hållbarhet och förvaring:

Ej över normal rumstemperatur.

Ersätt med:

Vanlig choklad som smaksätts med pepparmint.

Kommentarer

Vill du ha svar?
info

Visa alla kommentarer

Susanne Jarl
Välkommen till min receptsajt och matblogg! Det är jag som gjort alla recept och programmerat sajten!
Hoppas du hittar något som faller dig i smaken!
/
facebook instagram twitter Pinterest