| Julgodis |

Saffranstryffel

Gör den här goda krämigt lena saffranstryffeln med underbart god smak av saffran och vit choklad. Jag tryffeln i kokosflingor för jag tycker det blir godast att bryta av med något som har lite textur och inte är sött men annars kan man även rulla tryfflarna i florsocker.
saffranstryffel
Tid: 30 minuters jobb + ca 2 timmar att stelna
ca 35 st

Ingredienser:

Glutenfritt
Vegetariskt
Skriv ut   Kopiera länk   Mejla

Gör så här:

  1. Förbered genom att mäta upp smöret och skär i mindre bitar och låt ligga i rumstemperatur under tiden du gör följande steg.

    Bryt den vita chokladen i mindre bitar.

    saffranstryffel steg 1: smör i bitar
    Smör i bitar.
  2. Mät upp vispgrädde och saffran i en kastrull. Låt koka upp. Tag bort kastrullen från värmen.

    saffranstryffel steg 2: vispgrädde och saffran
    Vispgrädde och saffran.
  3. Tillsätt den vita chokladen i mindre bitar och rör om då och då tills den smält.

    Om den inte skulle smälta på grund av att grädden svalnat så får man värma på svag värme under omrörning tills det smält.

    saffranstryffel steg 3: vit choklad tillsatt
    Vit choklad tillsatt.
    saffranstryffel steg 3: vit choklad, grädde och saffran blandat
    Vit choklad, grädde och saffran blandat.
  4. Tillsätt det rumsvarma smöret i mindre bitar och rör om tills det smält och blivit en jämn blandning.

    (Om inte smöret smälter, värm på svag värme under omrörning.)

    saffranstryffel steg 6: smör tillsatt
    Smör tillsatt.
    saffranstryffel steg 6: saffranstryffelsmeten klar
    Saffranstryffelsmeten klar.
  5. Häll upp smeten i en liten form ca 20x15 cm. Låt smeten svalna och stelna i kylskåp ca 2-3 timmar eller längre tid.

    saffranstryffel steg 5: smeten upphälld
    Smeten upphälld.
  6. Ta upp smeten med en sked och forma till runda tryfflar. Rulla dem i kokosflingor.

    saffranstryffel steg 6: smeten har stelnat
    Smeten har stelnat.
    saffranstryffel steg 6: rulla i kokosflingor
    Rulla i kokosflingor.
  7. Lägg de färdiga tryfflarna på ett fat och låt dem stelna i kylskåp och lägg sedan över dem i en burk och förvara i kylskåp.

    saffranstryffel steg 7: alla saffranstryfflar på ett fat
    Alla saffranstryfflar på ett fat.

Näringsvärden

Näringsvärde per tryffel (14 g): 78 kalorier, 5 g kolhydrater, 6 g fett, 1 g protein, 0 g fibrer

Hållbarhet och förvaring

Saffranstryfflarna håller sig minst 6 månader i kylskåp.

Kommentarer och betyg

Vill du ha svar?
info
Skrivet av Emma Pettersson
Går dessa att frysa?

Visa alla kommentarer

Recept och foto: Susanne Jarl

Susanne Jarl
Välkommen till min receptsajt och matblogg! Det är jag som gjort alla recept och programmerat sajten!
Hoppas du hittar något som faller dig i smaken!
/
facebook instagram twitter Pinterest