Saffranstryffel

Ingredienser:
- 50 g smör
- 300 g vit choklad
- 1 dl vispgrädde
- 0,5 g (1 frp) saffran
- 1 dl kokosflingor
-
Förbered genom att mäta upp smöret och skär i mindre bitar och låt ligga i rumstemperatur under tiden du gör följande steg.
Bryt den vita chokladen i mindre bitar.
- 300 g vit choklad
- 50 g smör
Smör i bitar. -
Mät upp vispgrädde och saffran i en kastrull. Låt koka upp. Tag bort kastrullen från värmen.
- 1 dl vispgrädde
- 0,5 g (1 frp) saffran
Vispgrädde och saffran. -
Tillsätt den vita chokladen i mindre bitar och rör om då och då tills den smält.
Om den inte skulle smälta på grund av att grädden svalnat så får man värma på svag värme under omrörning tills det smält.
- 300 g vit choklad
Vit choklad tillsatt. Vit choklad, grädde och saffran blandat. -
Tillsätt det rumsvarma smöret i mindre bitar och rör om tills det smält och blivit en jämn blandning.
(Om inte smöret smälter, värm på svag värme under omrörning.)
- 50 g smör
Smör tillsatt. Saffranstryffelsmeten klar. -
Häll upp smeten i en liten form ca 20x15 cm. Låt smeten svalna och stelna i kylskåp ca 2-3 timmar eller längre tid.
Smeten upphälld. -
Ta upp smeten med en sked och forma till runda tryfflar. Rulla dem i kokosflingor.
- 1 dl kokosflingor
Smeten har stelnat. Rulla i kokosflingor. -
Lägg de färdiga tryfflarna på ett fat och låt dem stelna i kylskåp och lägg sedan över dem i en burk och förvara i kylskåp.
Alla saffranstryfflar på ett fat.