Recepten.se – Recept> Godis> Snöbollar

Snöbollar

Vita chokladkulor med god smak från citron och den söta chokladen. Passar perfekt som julgodis.
snöbollar
Goda bollar av vit choklad med lite citronsmak, garnerade med kokos som ser ut som snöbollar.
Skriv ut   Mejla
Tid: 30 minuter
Mängd: 30 st

Ingredienser:

Garnering:

Glutenfritt
Vegetariskt

Gör så här:

  1. Smält chokladen, i vattenbad på spisen eller i mikrovågsugn.

    (Tänk på när du smälter chokladen att göra det försiktigt. Den ska inte koka för då blir den kornig.)

    vit choklad som ska smältas
    Vit choklad som ska smältas.
    smält vit choklad
    Smält vit choklad.
  2. Blanda chokladen med kokosflingorna och citronsaften. Smaka av med citronsaften så att du får den smak du vill ha.

    tillsätt kokosflingor och citronsaft
    Tillsätt kokosflingor och citronsaft.
    vit choklad, kokosflingor, citronsaft blandas
    Vit choklad, kokosflingor, citronsaft blandas.
  3. Ställ smeten svalt (om det behövs) och låt den svalna en stund till rumstemperatur eller lite svalare - men inte så länge att smeten hinner stelna helt - så att det går att forma kulor av smeten.

    Smeten ska vara lite halvfast så att man kan forma kulor av den.

  4. Forma kulor, rulla med händerna. Rulla kulorna antingen i kokosflingor, strössel eller pudra med florsocker.

    Lägg snöbollarna på bakplåtspapper och låt stelna i kylskåp.

    Lägg dem sedan i en burk med lock och förvara i kylskåp.

    forma kulor
    Forma kulor. Rulla i kokosflingor.
    färdiga snöbollar
    Färdiga snöbollar.

Information och tips

Hållbarhet och förvaring

Förvara i kylskåp. Snöbollarna håller sig i minst 3 veckor.

Kommentarer och betyg

Vill du ha svar?
info
Skrivet av Carl Fryksén
Hej! Funderar på att göra dessa snöbollar. Får se om det blir av men det är en sak jag undrar kring ganeringen. Skulle det passa bra att använda pärlsocker som ganering?
Svar till Madde Skrivet av Susanne
Om chokladen blev brun så körde du för hög effekt för länge i mikron. Man måste var försiktig när man smälter choklad och inte "brassa på" för mycket. Kör kort tid och ta ut och rör om. Sedan måste man ha tålamod. Det smälter i vattenbad om vattnet är varmt och om du väntar en stund. När det börjar smälta kan du sedan röra om så går det fortare.
Tänk på sedan både vad gäller vattenbad och mikro att när drygt hälften av chokladen smält så behöver man inte värma mera. Resten smälter om du rör om då och då av den redan befintliga värmen.
Skrivet av Madde
när jag försökte smälta chokladen i mikron så blev den brun :( och när jag försökte med vattenbad så smälte det aldrig
Skrivet av jessie
jag gjorde dom här utan citron och testa även med mjölkchoklad mina gäster hade svårt att sluta äta så utan citron var det riktigt gott :D
Svar till Sofia Skrivet av Susanne
Jo det smakar en del citron. Du behöver ju inte hälla i all citron på en gång utan ta lite mindre, rör om och smaka, så kan du ta så mycket som du själv tycker blir gott.
Svar till Amanda Skrivet av Susanne

Ja det går men det blir ju inte samma sak. Men jag tror att mjölkchoklad blir gott och ta gärna apelsin istället för citron. Apelsin och mjölkchoklad är en bra kombination.

Skriv gärna hur det blev om du provar!

Skrivet av Amanda
Hej!
jag undrar om man kan använda mjölkchoklad istället för vitchoklad,
måste man ha pressad citron (citron)
för min dotter vill smaka men e allergisk mot citron
Skrivet av Sofia
smakar det mycket citron eller inte?
Svar till Amanda Skrivet av Susanne
Det går nog bra, om du gillar citron och choklad, men blir inte riktigt samma sak. Annars finns ju många andra recept på godis med mörk choklad.
Skrivet av Amanda
kan man använa normal choklad som e brun istället för vitchoklad skolle det vara gått eller smakar det äckligt
Svar till En fråga. Skrivet av Susanne
Jag tror det går bra att förvara dem i frysen!
Skrivet av En fråga.
Kan man förvara "snöbollarna" i fysen?
Skrivet av Gottigris
Åh vad gott. Måste prova!!


Jag provade två andra recept. Med både kokos och vit choklad som också var supergott. Det finns här.
Skrivet av Julia
Dom här goda snöbollarna åt jag på julafton rekommenderas varmt :)
Skrivet av Susanne
Svar till hanna: Det låter gott! Det får man prova någon gång!
Skrivet av hanna
jag har smakat en annan variant av snöboll. det är att man gör vanliga chokladbollar som man låter stelna. sen smälter man vit choklad, rullar chokladbollarna i chokladen och sen i kokos. jättesmarrigt! :)
Skrivet av Julia
Jag tycker att det blev jättegott att lägga i 2 msk citronsaft, då framträder smaken mer!
Skrivet av tipsaren
jag tycker att det blir bättre med 1msk citron
Skrivet av Emma
Har gjort dessa snöbollar idag.De blev perfekta,och står nu i kylskåpet.de stelnade väldigt fort faktiskt,de e STEN hårda nu haha :)

E det någon som smakat , jag tycker det blev mkt smak av citron faktiskt.

Hittade också ett annat recept av dessa snöbollar MEN med vispgrädde i !
Skrivet av fujim
Jag brukar strunta i att rulla dem. Gör bara en stor kaka av smeten. In i frysen. Sen kan man bryta bitar i lagom stora bitar. Kanske inte lika snyggt men mycket mindre kladd.
Skrivet av Susanne
Svar till Michaela: Jag har inte provat att frysa dem men jag tror det går! Du kan ju prova att frysa några stycken först och testa och sedan kan du frysa resten om det gick bra. Skriv gärna hur det blev om du provar!
Skrivet av Micheala
Kan man frysa dom?
Skrivet av matilda
den ska jag baka till jul och GOD JUL=MARY CRISMAS
Skrivet av clara
det låter jättegott jag ska börja handla nu och sätta igång med att baka.snart är det basar på mitt barns skola då ska vi sälja dem. ska bli kul att få smaka, hejdå från clara
Skrivet av Susanne
Svar till laktosintolerant: Det har du rätt i, en miss av mig! Jag har ändrat det i receptet nu, tack för att du påpekade det!
  1   2   nästa sida
Recept och foto: Susanne Jarl