Trippelchokladterrin är en mycket god och lyxig efterrätt - en chokladterrin med tre olika sorters choklad. Mycket enkel att göra - bara värma grädde och smälta chokladen i grädden.
Tid: 1 timme (varav 30 min i frysen) + 2 timmar i frysen
Näringsvärde per portion (150 g): 712 kalorier, 41 g kolhydrater, 58 g fett, 8 g protein, 0 g fibrer
Serveringstips
Servera snabbt, direkt från frysen, ingen upptining! Servera med färska bär. Syrliga hallon är riktigt gott till.
Variationstips
Prova andra chokladsorter t.ex. mintchoklad, apelsinchoklad m.m. Tillsätt hackad mandel och/eller krossade praliner eller grovriven choklad.
Istället för portionsformar kan man hälla all smet i en avlång form som rymmer en liter som man klätt med plastfolie. Låt stå minst 8 timmar i frysen. Denna skivar man sedan upp.
Planeringstips
Går att förbereda flera månader i förväg och ha i frysen.
Hållbarhet och förvaring
Förvaras i frysen. Hållbarhet minst 3 månader.
Kommentarer och betyg
️ Skrivet av abdula
Jag la min kak på den det kändes bra
️ Skrivet av birgitta
recep
️ Skrivet av Jessica
Jag var tvungen att vänta en hel timme mellan lagren för att chokladen skulle stelna tillräckligt. Hur kallt har du i din frys om det räcker med 20 minuter?
Det blev väldigt gott i alla fall, så då gör det inte så mycket att det tog tid :)
webmaster
Svar till
TT
️ Skrivet av Susanne
Jag har använt Odense choklad, 200 g förpackningar som finns på bakavdelningen. Det borde dock gå bra även med Marabou.
️ Skrivet av TT
Vilken choklad har ni använt? Finkar det med marabou?
Välkommen till min receptsajt och matblogg! Det är jag som gjort alla recept och programmerat sajten! Hoppas du hittar
något som faller dig i smaken! /Susanne Jarl