Vit kladdkaka

Ingredienser:
- 100 g smör
- 100 g vit choklad
- 2 st ägg
- 1,5 dl strösocker
- 2 tsk vaniljsocker
- 2 krm salt
- 2 dl (120 g) vetemjöl
Utrustning:
- 1 st form med löstagbar kant / springform ca 20 cm i diameter
Ugn:
- 175 °C i mitten av ugnen i ca 17 minuter med över- och undervärme
-
Smält smör och vit choklad i bitar på svag värme. Rör om till en jämn smet och tag bort från värmen.
- 100 g smör
- 100 g vit choklad
Smör och vit choklad. Smält smör och vit choklad blandat. -
Smörj en rund form ca 20 cm i diameter med löstagbar kant och beströ den med ströbröd.
Smord och bröad form. -
Knäck i äggen och tillsätt strösocker, vaniljsocker och salt. Vispa till en jämn smet.
- 2 st ägg
- 1,5 dl strösocker
- 2 tsk vaniljsocker
- 2 krm salt
Ägg, strösocker, vaniljsocker, salt tillsatt. Smeten blandad. -
Tillsätt vetemjöl och vispa till en jämn smet.
- 2 dl (120 g) vetemjöl
Vetemjöl tillsatt. Smeten blandad. -
Häll smeten i formen. Grädda i 175°C i ca 17 minuter i mitten av ugnen.
(Skaka formen försiktigt för att se när kladdkakan är klar. När mittersta delen dallrar men det är fast ute i kanten så är den klar.)
Smeten i formen. Färdiggräddad vit kladdkaka. -
Låt svalna en stund i rumstemperatur och ställ sedan in kakan i kylen och låt den stå där tills den är kall. Tag bort den löstagbara kanten vid servering.
Stelnad vit kladdkaka. -
Pudra gärna över lite florsocker och servera med vispad grädde och eventuellt hallon.
Vit kladdkaka med florsocker.
Näringsvärden
Hållbarhet och förvaring

webmaster