Chokladtryffel med jordnötter - LCHF

Ingredienser:
- 1,5 dl salta jordnötter
- 1 dl vispgrädde
- 50 g smör
- 300 g mörk choklad
- 1 dl kvarg
-
Klä en mindre form, ca 20x20 cm med folie.
Form klädd med folie. -
Hacka jordnötterna grovt. Använd en vass kniv.
- 1,5 dl salta jordnötter
Hackade jordnötter. -
Mät upp vispgrädde och smör i en kastrull. Koka upp och ta sedan bort kastrullen från värmen.
- 1 dl vispgrädde
- 50 g smör
Smör och vispgrädde. Låt koka upp. -
Dela chokladen i mindre bitar och rör ner den i grädden. Rör sakta tills den smälter. Först ser det ut som en grötig smet men till slut blir den blank och fin.
(Obs! Kastrullen ska vara borttagen från värmen.)
- 300 g mörk choklad
Chokladen i mindre bitar. Rör så chokladen smälter. Rör till blank och fin smet. -
Rör ner kvarg.
- 1 dl kvarg
Rör ner kvarg. -
Häll chokladsmeten i formen. Strö över de hackade jordnötterna. Ställ in i kylskåp och låt stelna.
(Det tar tar förmodligen åtminstone 2 timmar. Jag brukar låta min stå över natten. Se bara till att den stelnat helt och hållet.)
Tryffelsmeten i formen. Strö över jordnötter. -
Ta upp den stelnade chokladtryffeln på en skärbräda.
Skär tryffeln i bitar.
Stelnad chokladtryffel på skärbräda. Skär i bitar på längden. Skär i bitar på tvären. -
Servera direkt eller förvara i kylskåp i burk med smörpapper mellan lagren.
Förvaring i burk i kylskåp.
Näringsvärden
LCHF Tips
Hållbarhet och förvaring
bra att du har glutenfria recept me
from corinas.for.me

webmaster
Jag har gjort det här receptet flera gånger och det har blivit bra varje gång. Jag använder alltid äkta vispgrädde, äkta smör och någon bakchoklad med hög kakaohalt oftast Odense. Vet inte om det kan bero på om du hade någon ingrediens av sämre kvalité? Kvargen jag använt är Arlas Kesella 10% men jag har svårt att tro att den med 1% eller kvarg av annat märke inte skulle fungera. Skriv gärna igen och berätta om du kommer på vad det kan bero på.
Roligt att höra att du gillar min receptsajt! :)
Men jag hoppas att tryffeln blir bra ändå jag ska kolla om ca 1 h hur det blev.
Bara undra om ja gjorde nå tokigt. Jätte bra sida btw! ska bakas mycket härifrån :)

webmaster
Jag använde mig av dyrare choklad och inte billiga och dåliga Marabou. Den smälte dock alldeles för lätt när man höll i en bit.

webmaster

webmaster
Kan man använda nåt annat istället för kvarg (eller kesella)? Mer grädde, smör...??