Ljus choklad / Mjölkchoklad

Ljus choklad / Mjölkchoklad
Ljus choklad eller mjölkchoklad passar bra i många bakverk.

Ljus choklad och mjölkchoklad

Ljus choklad och mjölkchoklad är samma sak. Den innehåller en lägre kakaohalt jämfört med mörk choklad och innehåller även mjölk och mera socker. Ljus choklad har en sötare än mörk choklad.

Du kan antingen använda bakchoklad eller blockchoklad i recepten. Vanlig choklad du hittar i godishyllan är inte säkert att det blir bra i alla recept eftersom det inte är säkert att den tål upphettning.

Blockchoklad

Blockchoklad är choklad som framställs för att användas i bakverk. Smält eller flagad blockchoklad används ofta som garnering. Man kan också använda blockchoklad att doppa småkakor i eller göra sitt eget chokladgodis.

Block

Det som heter Block i affären (utan choklad i namnet) gör det eftersom den inte innehåller tillräckligt mycket choklad för att få heta choklad. Där har man ersatt kakaosmöret med annat fett.

Välj choklad av god kvalitet

Jag rekommenderar att man använder en mjölkchoklad av god kvalitet och inte de som kallas för block. Det är bara att smaka på chokladen så känner man skillnaden i kvalitet.

Skillnad på blockchoklad och bakchoklad

Blockchoklad innehåller inte kakaosmör och håller sig därför bättre i rumstemperatur utan att smälta. Bakchoklad är mer likt vanlig choklad men lämpar sig bättre till bakning eftersom den tål upphettning. Bakchoklad har godare och "chokladigare" smak än blockchoklad.

Innehållsinformation

Tillsatsfritt:  Nej

Laktosfritt:  Nej

Ljus choklad innehåller mjölk.

Glutenfritt:  Ja

Vegetariskt:  Ja

Näringsvärde

Dessa näringsvärden gäller per 100 gram av ljus choklad.

Energi: 564 kcal
Kolhydrater: 53 g
Protein: 9 g
Fett: 35 g
Fibrer: 0 g

Tips och info

Engelskt namn:

Milk chocolate

Finns i affären:

Bland bakgrejer.

GI tips:

Ljus choklad har hög

Hållbarhet och förvaring:

Förvaras i rumstemperatur, gärna något svalare men inte i kylskåp. Håller sig något år, se bäst före datum.

Pris:

ca 20 kr för 200 g

Ersätt med:

Annan choklad.

Kommentarer

Vill du ha svar?
info

Visa alla kommentarer

Susanne Jarl
Välkommen till min receptsajt och matblogg! Det är jag som gjort alla recept och programmerat sajten!
Hoppas du hittar något som faller dig i smaken!
/
facebook instagram twitter Pinterest